Ce este neobișnuit în Germania? Partea III
De 

i4Job


Prieteni, mulți dintre voi ați vrut să continuăm cu acest subiect, așa că iată-l, partea a treia. Partea I și Partea II le gasiți aici.

*Pâinea în Germania este capul la toate. Aici sunt înregistrate oficial 3255 de soiuri de diverse pâini. Fiecare regiune are soiul său preferat. Dar există și statistici Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) pentru 2018 în Germania, care spune că germanii cumpără cel mai adesea tipuri de pâine mixtă (28%), pâinea care se prăjește (pentru toaster) se află pe locul doi (23%), iar pâinea cu cereale se află pe locul trei. (cincisprezece 15%). Interesant este că pâinea este atât de înrădăcinată în cultura germană încât cuvântul german pentru cină este „Abendbrot” (pâinea de seară).

* Haine comode și practice. Pentru a arunca gunoiul, nemții nu trebuie să se machieze și să-și îmbrace cele mai bune ținute. Hainele și încălțămintea trebuie să fie confortabile și practice pentru purtarea zilnică. Aceasta este regula principală a garderobei majorității germanilor.

* Locuință confortabilă. Majoritatea germanilor locuiesc in apartamente sau case spatioase. Chiar și studenții care locuiesc în cămine (WG: Wohngemeinschaft) au o cameră separată. Adesea, studenții închiriază apartamente cu una sau două camere pentru o persoană.

* Condiții excelente pentru învățare. Aceste condiții înseamnă educație gratuită. Desigur, trebuie să plătiți o taxă: până la aproximativ 500 de euro pe semestru, în funcție de universitate. Această taxă include o reducere la mesele la cantină, utilizarea bibliotecii, card de călătorie și alte jetoane. În plus, având cetățenia germană sau cetățenia unei țări a Uniunii Europene, puteți aplica pentru o bursă de stat BAföG (Bundesausbildungsförderungsgesetz). Acum această bursă constituie în medie 735 de euro. Exact jumătate din cost este plătit de stat, iar restul trebuie plătit în termen de 20 de ani de la angajare. Indiferent de bogăție, poziție socială și alți factori, un astfel de sprijin de stat oferă tuturor aceeași șansă de a obține o educație.

* Vacanța pentru școlari și elevi încep și se termină în perioade diferite. Neobișnuit, dar adevărat. Politicienii dezbat acest subiect în fiecare an. Dar există două explicații simple pentru acest lucru. În primul rând, în timpul sărbătorilor este necesar să se reducă cumva fluxul de mașini pe autostrăzile germane și numărul de pasageri din trenuri.
În al doilea rând, este necesar să se susțină turismul local și să nu se creeze o aglomerație în hoteluri, cafenele și plaje. Aceasta înseamnă că, cu cât germanii au mai mult timp pentru odihnă, cu atât este mai profitabil pentru turismul local.

* Diversitate și acceptare. În 2017, în Germania a intrat în vigoare o lege care dă dreptul de a încheia căsătorii între persoane de același sex. Și din 2019, puteți introduce oficial genul în coloana: divers (al treilea gen). Fără să ne agățăm de diviziunea sexuală binară în M și F. Acest lucru ne deschide clar ochii și ne extinde granițele.
Care crezi că este cel mai neobișnuit dintre toate punctele?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *