Dezavantajele traiului in Germania
De 

i4Job


Fiecare tara are propriile sale plusuri si minusuri. Si Germania are si una si alta, iar alta este din belsug. Dupa cum stiti, atunci cand va mutati intr-o tara noua, fiecare persoana trece prin mai multe etape de adaptare. Initial, totul pare un basm, apoi vine obisnuinta etc. Una dintre aceste etape este „trezirea”. Apoi incepi sa observi unele defecte. Pot fi doar fleacuri si, pot, defecte destul de mari. Dorim sa vorbim in articolul de astazi despre acele putine „dezavantaje enervante” ale Germaniei!

Birocratia teribila

Probabil ca nimeni nu va fi surprins ca acest „minus” al Germaniei se afla pe primul loc in acest tip de rating. Birocratia germana este diferita de birocratia altor tari, dar acest lucru nu o face mai buna. Cozi in departamente pentru afacerile strainilor, o atitudine oarecum respingatoare fata de straini (desi trebuie mentionat ca nu intotdeauna si nu peste tot, dar totusi adesea se manifesta), o multime de documente. Fiecare nou venit in Germania trece prin toate acestea.

Incapacitatea de plata cu cardul de credit
In Germania moderna, aceasta problema a fost practic eliminata, dar exista inca multe locuri in care pur si simplu este imposibil sa platiti cu cardul. In magazinele si supermarketurile mari, cardurile sunt acceptate cel mai adesea. Cu toate acestea, uneori se intampla sa puteti plati doar cu un card de tip Maestro, care este foarte frecvent in Germania, dar nu orice persoana il are. In unele locuri, plata este, in general, numai in numerar. Fleac? Desigur, dar poate provoca, in mod evident, inconveniente.

Toaletele cu plata (chiar si la McDonald’s)!

Probabil ca toata lumea stie bancul despre „reteaua mondiala gratuita de toalete publice” – McDonald’s. Dar nu este vorba despre filialele germane. Intotdeauna trebuie sa platiti pentru utilizarea unei toalete publice in astfel de lanturi alimentare si centre comerciale. Cel mai adesea exista chiar si o persoana care sta acolo cu o farfurie in care sa se puna monede. Mai rar, ei pun cutii cu o cerere de a arunca acolo, de exemplu, 50 de centi. Exceptia, desigur, sunt cafenelele si restaurantele unde sunteti oaspeti – atunci folositi sanatosi toaleta fara sa platiti. Dar daca ati intrat doar „din nevoi” – fiti atat de amabili si platiti. Din nou, un fleac, dar uneori incurca.

Casele reci iarna
Probabil unul dintre cele mai cunoscute „minusuri” ale Germaniei, datorita economiei raspandite a germanilor. Si ea poate fi inteleasa – facturile pentru incalzire vin fabuloase. Prin urmare, pentru a nu da faliment, trebuie sa inghetati. Asadar, daca mergeti iarna in Germania, aduceti o multime de haine casnice calde.

„Duminica moarta”

Toata lumea se odihneste duminica in Germania. Toate magazinele mari, centrele comerciale si alte institutii sunt inchise. In alte tari, duminica devine adesea o „zi de cumparaturi”, dar in Germania o astfel de traditie este imposibila, trebuie sa gasiti alte activitati.

Nimeni nu vorbeste engleza
Desigur, aceasta este o exagerare si nu se aplica marilor orase internationale. Dar, in general, cunoasterea de catre germani a limbii engleze lasa mult de dorit. Chiar si in departamentele pentru straini si alte departamente importante. Desigur, este clar ca, daca o persoana va trai intr-o tara, trebuie sa invete limba ei. Dar, pana la urma, se intampla adesea ca tocmai ai sosit si tot felul de probleme birocratice trebuie rezolvate imediat – atunci aceasta este o problema.

GEMA
GEMA (Gesellschaft für musikalische Aufführungs-und mechanische Vervielfältigungsrechte – Societatea pentru gestionarea drepturilor publice si reproducerea mecanica) este o societate pentru protectia drepturilor de autor a compozitorilor, poetilor si editorilor de muzica din Germania. In general, se angajeaza sa protejeze drepturile muzicienilor si sa restrictioneze vizionarile unor videoclipuri pe YouTube in Germania.

Taxe totale pentru televiziune si radio
Si din nou revenim la subiectul faptului ca in Germania trebuie sa platiti pentru orice servicii. Chiar daca nu ai televizor sau radio acasa, trebuie sa platesti asa-numitul GEZ-Gebühren.

Greve constante

Germanii nu ar fi germani daca nu ar dori sa-si apere drepturile pentru o viata mai buna si salarii mai mari. Si acest lucru este minunat, numai daca nu ar paraliza viata publica. Cat de des puteti auzi la stiri despre schimburile de zboruri, deoarece Lufthansa este in greva. Deutsche Bahn este cu totul alta poveste. Uneori, se pare ca grevele sunt pasiunile lor preferate. Si in timpul acestora, devine foarte problematic sa va deplasati in orase si intre ele. Mai mult, tara sufera pierderi uriase.

Tari ideale nu exista. Si daca sapati mai adanc, atunci toata lumea poate gasi mai mult de o duzina de „minusuri” de Germania pentru ei insisi. Cu toate acestea, cu toate se poate impaca. Si daca „plusurile” depasesc „minusurile” pentru voi – felicitari, Germania este tara voastra! Daca nu, atunci cautarea pentru voi a „tarii voastre” poate continua.

Dezavantajele traiului în Germania
Dezavantajele traiului în Germania

 


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.