Orasele Germaniei – Leipzig
De 

i4Job


Leipzig este un oras cu atractii turistice. Este cunoscut in toata lumea. Acest oras este atat de popular astazi incat multi oameni din intreaga lume calatoresc in Germania pentru a vizita atractiile sale.

Leipzig este un renumit oraa german. Targurile sunt organizate aici in fiecare an, motiv pentru care oamenii il numesc orasul iarmaroc. Acest oras se afla in statul federal Sachsen. Leipzig este bogat in obiective turistice precum Universitatea din Leipzig. Ea a fost construita in anul 1409. Cladirea are treizeci si patru de etaje.

Leipzig are mai multe nume. Oamenii il numesc Orasul muzicii, deoarece Johann Sebastian Bach a dirijat corul de baieti la Biserica Sf. Toma din 1723 pana in 1750. Locul inmormantarii sale se află chiar in biserica. In fata Bisericii Sf. Toma se afla impresionantul monumentul lui Bach.

In centrul din Leipzig este Piata Pietei cu Primaria Veche. Pana in secolul X, Primaria Veche a fost sediul administratiei orașului. Acum gazduieste Muzeul istoric al orasului.

Cele mai cunoscute cladiri includ impozanta Gara Leipzig cu douazeci si sase de cai ferate, noua primarie cu un turn de o suta opt metri inaltime, un monument al militiei poporului impotriva armatei lui Napoleon si Muzeul de Arte Plastice.

Leipzig are cea mai mare biblioteca din Europa – Depozitul german de carti (Detche Bucherai), motiv pentru care oamenii il numesc orasul cartilor. Cladirea adaposteste Cartea Germana (cea mai veche carte despre istoria Germaniei) si Muzeul Artei Scrise. In anul 1960 in Leipzig a fost construita Opera.

Leipzig este incredibil de interesant, asa ca multi turisti il viziteaza cu multa placere. Atractiile sale lasa o impresie imensa tuturor oaspetilor.

Leipzig
Orasele Germaniei – Leipzig


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *