Romanii din Leipzig
Ro 

i4Job


Asa cum am spus in articolul precedent, Leipzig este cel mai mare oras din Saxonia, care a facut parte pana la  3 octombrie 1990 din fosta RDG, fiind unul din orasele unde tineretul a iesit in strada cerand unificarea Germaniei. Saxonia are doar 4.139.000 locuitori, iar in Leipzig  traiesc peste 530 de mii. Aici s-au stabilit dupa revolutie foarte multi romani, multi au venit la studii, altii in cautarea unui loc de munca.

Leipzig  are statut de oras-district, la fel ca si Dresda si Chemnitz. Multi nu stiu ca strada Lipscani isi trage numele de la orasul Leipzig  (Lipsca), pe aceasta strada fiind multe magazine ale nemtilor veniti din Leipzig .

Din pacate nu am gasit un grup pe FaceBook al Romanilor din Leipzig, asa cum au si alte mari orase din Germania, asa ca vom cauta in continuare, pana atunci puteti folosi pagina Diasporei, pe care o punem cu placere la dispozitia voastra.

In curand vom posta si anunturile de locuri de munca, de cazare si alte astfel de informatii importante pentru cei ce vor sa plece in Germania si sa se stabileasca in Saxonia sau in Leipzig.

Parohia „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Leipzig

Mitropolia Ortodoxa Romana a Germaniei Europei Centrale si de Nord este prezenta in Leipzig, enoriasii romani fiind gazduiti de biserica Lutherkirche sitiata in sectorul „Bachviertel”, din partea de vest a orasului Leipzig.

Preotul Paroh Ioan Forga poate fi contactat la Telefon fix: +49 (0) 341 60405832, Telefon mobil: +49 (0) 176 21794415 sau prin e-Mail: pr.ioan.forga@gmail.com

Leipzig


News Reporter

1 thought on “Romanii din Leipzig

  1. Buna seara ne bucuram ca am gasit acest site. Ne-ar interesa si pe noi un loc de munca in zona Leipzig intr-o fabrica sau in constructii dat nu stim bine limba germana. Va multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *