Doi romani in Germania
De 

i4Job


Iata ca deja sunt suficent de multi romani in Germania ca sa putem interactiona cu ei, iar unul dintre ei ne-a pus urmatoarea intrebare, la care va rugam sa ne raspundeti, daca stiti sau aveti informatii legate de acest domeniu. Buna ziua, as dori si eu o informatie. Vreau sa-mi deschid un magazin de haine pentru copii in Germania, haine aduse din Romania, si as vrea sa stiu daca am vreo restrictie, daca pot aduce orice fel de haine, fie ele de marca romaneasca sau chinezeasca, turceasca etc. As mai vrea sa stiu daca pentru haine se face tol. Cu stima Ovidiu.

Daca tot suficient de multi romani in Germania fac transport am zis noi ca cel putin cei din Stuttgart au avantajul de a avea o pagina la noi pe site. Daca vreti sa apareti si voi pe site, e suficient sa luati legatura pe unul din grupurile de romani din Germania afiliate site-ului nostru si veti avea posibilitatea de a va posta aici ofertele!

Iata ce ne scrie unul din sutele de emigranti romani in Germania: buna ziua. am 26 ani si caut de lucru in Germania, am permis auto, toate categoriile B,C,C+E,D,D+E, atestat transport persoane,transport marfa, card tahograf, cunosc limba engleza la nivel conversational si spaniola la fel. Sunt dispus sa lucrez in orice domeniu nu numai sofer. Nr de tel: 0721779468 , 004915171381661.Va doresc o zi buna!

Am primit si o oferta pentru zecile de someri romani in Germania, insa nu stim nimic despre angajator: Angajez personal curatenie la apartamente private in Berlin/Munchen cu germana si de dorit Gewerbeschein. Orar flexibil, salariu atractiv. Nu ofer cazare.

Alti romani in Germania vauta cazare, dupa cum ne spune si Cosmin: Ma numesc Cosmin, sunt student si pentru urmatoarele 3-4 luni voi lucra in Stuttgart. Momentan sunt in cautarea unei chirii (in special in zona Vaihingen, in care voi lucra). As dori sa va intreb pe dumneavoastra daca aveti vreo sugestie/sfat pe care sa mi-l dati. Am incercat cateva site-uri (gen wg-gesucht.de) dar fara prea mult succes.

Iata ca si alti romani in Germania doresc sa colaboreze cu noi, ceea ce nu poate decat sa ne bucure: Buna! In Romania am profesat 8 ani ca si psiholog clinician iar de 3 ani de cand sunt in Germania am avut job-uri co-laterale profesiei mele: socio-pedagog, educator (mentionez ca dpdv al documentelor, inclusiv al diplomelor, totul este in regula). Germana mea este sa spunem fluenta dar nu la nivel de verhandlungssicher. Imi mai trebuie probabil nitel timp pt a ajunge si la nivelul respectiv. Mai e cineva intr-o situatie similara? Simt ca sunt intr-un moment de impas si as avea nevoie de un sfat, de indrumare pentru a putea merge mai departe..
Va multumesc anticipat!
P.S. O intrebare adresata Gazdelor site-ului. Am inteles ca aveti un proiect ce include un post Radio si eventual unul TV on line pt romanii de aici. Mi se pare o idee minunata! Eu ma gandeam ca poate exista posibilitatea sa cream o Fundatie pt conationalii nostri, care sa ofere diverse servicii de informare, consiliere etc. Exista posibilitatea unei colaborari?

Infiintare Firma in Germania


News Reporter

2 thoughts on “Doi romani in Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *