Germania: Ce spune robotul german?
De 

i4Job


Prieteni, cu siguranta, multi dintre voi ati fost nevoiti sa sunati la prieteni sau cunoscuti la numere germane și sa va raspunda un robot telefonic. Sau poate ca cineva dintre voi a fost nevoit sa-si instaleze un robot telefonic pentru numarul sau german. Haideti sa aruncam o privire la cele mai frecvente fraze cu raspunsurile unui robot telefonic si sa incercam sa le intelegem.

In limba germana pentru un ropot telefonic exista mai multe variante ale cuvantului. Acestea sunt Anrufbeantworter, Sprachbox și Mailbox. Ce cuvant veti auzi depinde de operatorul telefonic sau de tine daca configurati singur robotul telefonic.

Un mesaj foarte important este ca abonatul nu este disponibil si o solicitare de a lasa un mesaj dupa semnal. Daca apelati un telefon mobil (Handy), mesajul poate suna astfel:

Ihr Gesprächspartner (abonat) ist zur Zeit (acum) leider (din pacate) nicht erreichbar (nu este disponibil). Bitte, hinterlassen Sie (lasati) eine Nachricht (mesaj) nach dem Signalton (dupa bip) ”.

Daca sunati pe cineva la numarul de domiciliu sau la numarul de fix (Festnetz), este posibil sa auziti un mesaj de genul acesta:

„Hier ist (acesta este) der Anrufbeantworter von Liane und Markus Maier (robotul telefonic a lui Liane și Markus Maier). Wir sind (noi) leider (din pacate) zur Zeit (acum) nicht zu Hause (nu suntem acasa). Sie können (puteti) uns (noi) gern eine Nachricht hinterlassen (lasati un mesaj). Bitte, sprechen Sie (lasati un mesaj) nach dem Signalton (dupa bip). „

Va rugam sa retineti ca in expresia „lasati un mesaj” – „eine Nachricht hinterlassen” – prefixul „hinter” nu poate fi separat. Prin urmare, daca vrem sa spunem „I-am lasat un mesaj”, atunci sa spunem acest lucru asa: „Ich habe ihm eine Nachricht hinterlassen”.

Foarte des, robotul telefonic poate dicta numarul persoanei apelate. Nu intrati in panica și nu incercati sa memorati sau sa scrieti ceva. Este doar numarul abonatului:

„Hallo! (Buna ziua!) Hier ist (acesta este) die Mailbox von 084557229145 (robot telefonic al abonatului 084557229145) Bitte, sprechen Sie (lasa un mesaj) nach dem Ton (dupa bip)!

robotul german
Germania: Ce spune robotul german?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *