Germania nu ne vrea
Ro 

i4Job


Hans-Peter Friedrich nu vrea romani care muncesc olegal in Germania, desi am mai spus si am sa tot repet: nu romanii sau oricare alt emigrant nu vrea sa munceasca legal in tara unde a ajuns de voie sau de nevoie, ci bastinasii nu vor sa dea bani la stat.

De pe FaceBook - despre Germania
De pe FaceBook – despre Germania

Daca stai macar doua secunde sa te gandesti, iti dai seama ca angajatorul german este de fapt marele hot de la bugetul Germaniei. In mod normal un salariat (sau mai bine zis un muncitor (la) negru in Germania primeste in mod normal un salariu mai mic decat un nativ german. In consecinta ar fi avantajos pentru patronul german sa-l angaje ze legal, oricum ar iesi mai ieftin. Dar ce face neamtul? Il angajeaza la negru, ca sa iasa si mai bine la socoteala, iar emigrantul ajuns legal in Germania lucreaza fara acte, caci altfel ar ramane fara banii de care are nevoie sa-si intretina familia. Ce poate face? Sa revina, sa zicem in Romania si sa ingroase randurile somerilor, sau sa ramana si sa munceasca la negru in Germania?

Au gasit europenii oaia neagra, romanul emigrant, insa nemtii au uitat de turcii ilegali de acum cativa ani, care pana in ziua de azi stau si muncesc mai legal mai ilegal in Germania.

Totul se pare ca a pornit datorita numarului mare de romani si bulgari care vin si deschid o afacere ca apoi sa ceara ajutor social. Poate le plac rusii si ucrainienii care au o intreaga retea de munca ilegala in Germania, sau poate au gasit oaia neagra, vaca de muls (ne referim la muncitorul care trage 15-16 ore ilegal angajat tocmai de cei ce apoi se plang ca au fost invadati de imigranti), sau poate uita cine da foc si devasteaza in Anglia sau Franta. Nu imi aduc aminte de romani care sa faca scandal pe strada, sau sa incerce sa strige cat sunt de nemultumiti de angajatorii smecheri care nu le fac acte de munca zecilor de ingineri veniti sa le faca treaba.


News Reporter

1 thought on “Germania nu ne vrea

  1. Dragilor, nu va obliga nimeni sa munciit la negru daca nu va convine, e chiar impotriva legii. Cautati si munciti numai cu acte.Bafta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *