Studenti in Germania
Ro 

i4Job


Cei mai multi romani din Germania par a fi studentii, care merg acolo pentru a invata si a obtine o diploma care sa-i deschida drumul pe piata muncii din Germania. Una din organizatiile acestora este Liga Studenţilor Români din Germania, care are ca scop ajutorarea studentilor romani stabiliti in Germania.

Student in Germania
Student in Germania

Din ceea ce am citit pe pagina lor de prezentare am inteles ca are sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, al Casei Regale, al Senatului României. Ceea ce este un lucru bun, caci anumite probleme pot ajunge si la alte foruri, ale statului roman, iar daca cineva va avea timp sa le si rezolv, sansele cresc.

Asa cum cei stabiliti in Germania stiu, si studentii romani ce ajung la studii aici trebuie sa faca primul pas, declararea domiciliului. Este cel mai simplu demers, la primaria orasului te prezinti cu un document de identitate, C.I. sau pasaport (este de preferat), declari unde locuiesti si gata. Aveti mare grija, desi poti declara ca stai la orice adresa, nu verifica nimeni, acolo vei primi orice document legat de tine, deci risti mult daca declari o adresa fictiva. Vei primi o foaie de hartie, Anmeldebescheinigung, care reprezinta dovada ca locuiest in Germania.

Dovada calitatii de student se numeste Immatrikulationsbescheinigung si este necesara in continuare pentru a face alte demersuri legale, cum ar fi deschiderea unui cont in banca. Pentru studenti, indiferent din ce tara provin, exista la majoritatea bancilor cateva faciltati, cum ar fi administrare gratuita a contului sau online banking (nu cereti daca nu stapaniti bine limba germana, eu am stat doua ore si tot nu am inteles ce pot face).


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *