Germania pentru turisti
De 

i4Job


Coasta marii, plajele cu nisip si idila singuratatii – si aceasta este tot Germania. Milioane de turisti vin anual in Germania. Intr-o tara cu o istorie si o cultura bogata, precum si o natura diversa, fiecare isi poate petrece vacanta dupa gustul sau. Va aducem in atentie datele de baza despre aceasta tara.

Republica Federala Germania este situata in Europa Centrala si acopera o suprafata de 357.020 km². Se invecineaza cu Danemarca, Olanda, Belgia, Luxemburg, Franta, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. In nord, este spalata de marile Nordica si Baltica.

Aproximativ 82 de milioane de oameni traiesc in Germania, dintre care 7,3 milioane provin din alte tari. Asadar, pe strazile oraselor germane puteti auzi adesea nu numai limba germana, care este limba de stat, dar si turca, rusa, poloneza, araba si multe altele.

Germania este o republica parlamentara. Este formata din 16 state federale, fiecare avand propriul parlament si guvern. Germania este membra a Uniunii Europene de la infiintare.

Sarbatoarea nationala germana este celebrata pe 3 octombrie, in memoria reunificarii din 1990 a Republicii Federale Germania si Republica Democrata Germana, doua state germane fondate in perioada postbelica 1949. In 1999, Berlinul a devenit din nou capitala Germaniei unite, care acum gazduieste guvernul tarii. Parlamentul german – Bundestag – se afla in Reichstagul istoric de la Poarta Brandenburg. Domul Reichstag, distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost inlocuit ulterior cu unul nou – din sticla, iar aceasta combinatie de elemente arhitectonice vechi si noi subliniaza continuitatea istorica din noua Republica Berlin.

Concedii pentru toate gusturile

In Germania, puteti petrece o vacanta buna si confortabila nu numai in orasele mari, precum Berlin, Köln, Munchen, dar si in natura – la mare, la munte sau intr-o ferma special echipata pentru asta undeva in Bavaria. Statiunile de pe Marea Nordului si de pe coasta Baltica sunt foarte populare: insulele Sylt si Usedom. Puteti petrece o vacanta langa rau – pe malul Dunarii sau al Rinului. In acelasi timp, puteti combina o excursie cu vaporul sau cu bicicleta de-a lungul raului cu vizite in orasele din apropiere. Sau invers, dedicand cea mai mare parte a timpului vizitarii obiectivelor turistice, sa zicem in Aachen, fosta resedinta a imparatului Charlemagne [ Carol cel Mare ], sa faceti o excursie de o zi la rezervatia naturala din apropiere – Hellenthal. Germania ofera calatorilor o varietate de vehicule si o retea extinsa de drumuri, biciclete si cai ferate excelente. In unele locuri puteti ajunge cu barca, dar in toate orasele importante, desigur, cu avionul.

Germania
Germania pentru turiști


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *