Intrarea in tara cu documente de calatorie expirate
Ro 

i4Job


Multi romani ne-au scris si au intrebat daca se poate intra tara cu documente de calatorie expirate sau chiar fara documente. Daca pana acum am zis – recomandat – sa se ia un titlu de calatorie ce se elibereaza gratuit la orice ambasada sau consulat al Romaniei, azi am intrat si am citit mai atent ce spune Politia de frontiera pe site-ul oficial legat de acest subiect. Deci se poate intra in tara fara sa ai la tine un document valabil, adica sa ai unul expirat. Doar ca verificarile pot tine maxim 24 de ore! Din spusele celor patiti reiese ca nu este chiar asa de dificil.

Intrarea in tara cu documente de calatorie expirate sau fara documente

Daca aveti documente valabile din alte tari, puteti intra fara probleme cu ele in Romania. Ideea de baza este sa veniti pana la granita, caci nu se stie daca reusit de exemplu sa va imbarcati in avion cu buletinul expirat – as zice eu ca nu merge. Polițiștii de frontieră sunt obligați să permită intrarea pe teritoriul României persoanelor de îndată ce stabilesc identitatea acestora, precum și faptul că sunt cetățeni români. Propozitia este copiata d epe site-ul oficial al Politiei de frontioera, deci nu se discuta daca este sau nu adevarata!

Atentie! Veti fi primit doar in Romania pentru ca sunteti cetatean roman, deci la alte frontiere s-ar putea sa fiti opriti! Mai mult, companiile de transport nu sunt obligate sa va ia cu ele! Prin urmare ar fi mai bine sa aveti la voi fie acte de calatorie valabile – pasaport sau buletin, fie o foaie de calatorie ce se ofera gratuit de la Consulatele si Ambasadele Romaniei.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.