Joachim Gauck este presedintele Germaniei si sustine Unirea
De 

i4Job


Joachim Gauck este presedintele Germaniei si sustine Unirea Republicii Moldova cu Romania, dar din pacate la est de Prut sansele de a avea o sustinere populara a reunificarii celor doua state romanesti nu prea exista. Anul acesta, da – in 2016, presedintele Germaniei – omul despre care nu se stie mai nimic, pentru ca nu-si face publicitate, l-a intrebat pe ambasadorul Republicii Moldova in Germania care este procentul unionistilor din Basarabia.

Joachim Gauck, presedintele Germaniei si sustine Unirea Basarabiei cu Romania

Evident ca raspunsurile venite de la Chisinau nu l-au bucurat pe presedintele Germaniei Joachim Gauck, poate ar fi vrut sa ne ajute cu ceva, dar nu poate face nimic, atata timp cat sustinerea din Republica Moldova este sub 50%. In Ronmaia este simplu, daca se vrea se face, caci populatia este deschisa pentru ideea de a reintregi tara, dar la ce bun sa discuti daca la un eventual referendum nu s-ar obtine rezultate pozitive?

Este in folosul moldovenilor sa se uneasca cu tara mama? DA, este dar de ce ei inca nu sunt constienti de asta, nu stiu sa spun. Am discutat cu sute de persoane, care nu prea s-ar uni. Raspunsurile sunt dintre cele mai divrese, unii nu ar vota unirea pentru ca sunt siguri ca nu o vor romanii. Degeaba ii explici ca ce vrea el conteaza, nu ce se vorbeste la Piata Centrala. Gagauzii sunt convinsi ca vor fi baturi cu rigla la palma daca nu invata romaneste – iar asta nu este o perspectiva pentru ei. Altii cred ca o sa-i ocupe americanii. Mai pe scurt auzi sute de variante, care de care mai elucubrante, deci inca nu e cazul sa visam, chiar daca de exemplu ne-ar sustine Germania incusiv financiar!

Joachim Gauck
Joachim Gauck, presedintele Germaniei si sustine Unirea Basarabiei cu Romania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *