Landurile Germaniei: Rheinland-Pfalz si Saarland
De 

i4Job


Rheinland-Pfalz

4,8% din populatia Germaniei traieste in landul Renania-Palatinat (Rheinland-Pfalz). Zonele agricole importante sunt: Reinhessische Huegelland, Oberreinische Tiefland, Mittelreinische Becken. Una dintre cele mai mari si cele mai renumite podgorii din Germania este, de asemenea, situata in landul Renania-Palatinat. Cele mai importante regiuni industriale sunt Ludwigshafen pe Rin, regiunea Mainz-Bingen si Pirmasens. Bogatia traditionala a landului este industria de bijuterii din regiunea Idar-Oberstein.

Wald Palatinat, cea mai mare regiune forestiera din Germania si izvoarele sale traditionale de vindecare fac din Renania-Palatinat o destinatie turistica atractiva. Renania-Palatinat se află in sud-vestul Germaniei. Se invecineaza la nord cu Renania de Nord-Westfalia, la est cu Hesse, cu Baden-Württemberg in sud-est, cu Frantasși Saarland in sud-vest si cu Luxemburg si Belgia la vest.
Peisajele sale constau in principal din zone muntoase si deluroase. In nord, in partea dreapta a Rinului, se intinde padurea Westerwald, in partea stanga este uluitorul Eifel. Dealurile Hunsrueck se află intre Saarland si raul Rinul mai la sud de raul Moselle. Partea de nord a Renania-Palatinat este considerata cea mai fertila din Germania. Motivul pentru aceasta este clima favorabila a regiunii si a terenurilor fertile bune. Oare avem romani in Rheinland-Pfalz, daca DA sa vedem cati trec si pe la noi pe aici pe site si citesc acest articol.

Rheinland-Pfalz
Landul Renania-Palatinat (Rheinland-Pfalz)

Saarland

Numai 1,3% din populatia Germaniei traieste pe teritoriul acestui land. Populatia din nordul Saarului vorbeste in dialectul Moselle-franco, in sudul Saarlandului se vorbeste dialectul Rin-Franco-Palatinat. Cea mai mare parte a populatiei este catolica (73%).
Cea mai importanta valoare economica este extractia carbunelui. De asemenea, aici se ocupa de prelucrarea metalelor, inginerie mecanica, industria chimica, electronica, textila, transport si materiale plastice. De asemenea, industria sticlei si a ceramicii joaca un rol semnificativ.
Produsele agricole importante sunt: cereale, cartofi, fructe, legume si podgorii. Oare cati romani avem in Saarland si cati dintre ei ne treg pragul? Nu uitati sa ne vizitati si pagina romanilor din Germania, va asteapta peste 40.000 de prieteni acolo! Iar grupurile noastre reunesc peste 200.000 de romani, asa ca suntem o gasca mare!

Saarland se invecineaza in nord cu Renania-Palatinat, in sud cu Franta si in nord-vest cu Luxemburg.
Cel mai inalt punct al Saarland este situat la o altitudine de 695 m. in Padurea Neagra Hochwald, din partea Hunsrück. Sudul si estul Saarlandului sunt acoperite cu dealuri. Aici puteti gasi zone de padure raspandite (in principal in Saarkolenwald) si utilizate pentru agricultura Saargau si Bleiezgau.

Saarland
Populatia din nordul Saarului vorbeste in dialectul Moselle-franco


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *