Limba germana din trei lovituri!
De 

i4Job


Cum sa inveti limba germana? Si cel mai important – de ce? La aceste intrebari (adeseori) retorice a raspuns Wladimir Klitschko, multiplu campion la box pentru profesionisti.

Boxerul in varsta de 38 de ani, a castigat meciul in studierea limbilor straine si fiind fericit a impartasit din experienta sa prin sfaturi. Iata trei knockout-uri de la el:

1. Mediul determina constiinta

Trebuie sa va spunem ca Vladimir a inceput sa studieze limba germana dupa „sistemul brazilian”, ajuns intr-o societate care nu intelege propria sa limba. Cazand „in apa rece” (ins kalte Wasser – asa spun germanii, atunci cand o persoana intampina o situatie foarte complicata) a jucat un rol major pentru Vladimir. El a studiat! A incercat sa comunice, astfel incat oamenii sa inteleaga ce spune. Poate ca nevoia a fost motivatia principala.

Explicati-va de ce aveti nevoie de limba germana si mergeti spre obiectiv!

2. Liebe, Liebe … Amore Amore

Nu este nici un secret faptul ca, traind in Germania, Klitschko si-a intalnit dragostea lui (Yvonne Catterfeld, cu care s-au filmat in „Pretty Boy“ de Til Schweiger). Nu este nimic mai frumos decat sa inveti limba unei persoane dragi, nu este nimic mai romantic decat sa inveti limba cu ajutorul unei persoane iubite. Yvonne l-a fortat pe Vladimir sa se scufunde mai adanc in mediul lingvistic.

Daca aveti un prieten sau prietena straini, sau un iubit, iubita – mergeti dupa ei, vorbiti cu ei in limba lor.

3. Fii interesant

Cel mai eficient mod de a petrece interesant timpul liber cu studierea limbii dupa cum spune Vladimir Klitschko – du-te la filme! „Nu intelegeti nimic?
… Gresiti!“ Si el are dreptater! Excursiile in locurile de interes, fie ca este vorba de cinema, teatru sau muzeu, pot stimula invatarea limbilor straine cu nimic mai prejos decat adunarile intr-o companie straina. Bineinteles, cu conditia ca filmul sa fie cu adevarat interesant pentru tine.

Cumparati un film in limba straina fara traducere sau cumparati bilete de film!

Si cea mai importanta axioma din partea lui Vladimir Klichko:

Integrarea fara limba este imposibil! In cazul in care s-a dovedit ca ati ajunns sa traiti intr-o alta tara, trebuie sa invatati limba tarii (cum nu ar fi, ce nu s-ar intampla) – acesta este cheia succesului in viata! Fara cunoasterea limbii, veti pierde foarte mult!


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.