Matthijs van Bonzel si Olanda nu ne vor in Schengen
Ro 

i4Job


Matthijs van Bonzel si Olanda nu ne vor in spatiul Schengen, ceea ce mi se pare oarecum neverosimil, discursul sau fiind unul care lasa loc de interpretari. Dupa ce explica cat de nepregatita era Romania in 2007 pentru a adera la Uniunea Europeana, dupa ce noi am reusit sa facem ce nu a facut nico tara din Europa, sa ne arestam coruptii pe banda rulanta, Matthijs van Bonzel ne explica ca Olanda se va opune categoric la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.

Romania nu va adera in 2015 la Spatiul Schengen

Ca sa fiu putin sarcastic, am sa spun ca eu ma bucur ca nu vom adera la Spatiul Schengen asa de curand, din motive personale. Nici in SUA nu vom ajunge fara viza, ceea ce ma supara, desi tot din motive personale nu ma vad in SUA prea curand. Daca ma intrebati pe mine, cred ca intr-adevar nu prea avem ce cauta in Schengen, dar nu din motivele invocate de olandezi prin vocea lui Matthijs van Bonzel, care uita ca si Olanda are un impact negativ asupra Uniunii Europene, sau mai corect spus a spatiului de libera circulatie – Schengen.

Ca sa explic de ce eu cred ca nu meritam sa intram in 2015 in Spatiul Schengen – iata explicatia – salariul minim de doi lei, deci ca sa faci parte dintr-o zona echivalenta ca oportunitati, ar trebui sa oferi si tu ceva similar, iar in Romania salariile de 750 de lei net sunt preponderente. Apoi mai am o mirare, cum de din aproximativ 20 de milioane de romani, doar 4,5 milioane muncesc, ce fac restul de 15 milionane? Nu este cumva asta raspunsul la intrebarea: de ce traim asa de prost?

Iata ce spune Matthijs van Bonzel si cum ne lauda el, ca sa indulceasca pilula amara a integrarii Romaniei in spatiul Schengen:

România va fi un membru valoros, o bijuterie în spaţiul comunitar. România vine cu avantaje de care ceilalţi nu dispun.

Adica sunteti buni, sunteti tari, dar nu ne interesati acum! Lasa-ne in plata noastra, sa ne vedem de criza, sa scapam de Putin si de criza energetica, iar cand ne va interesa sa venim in Romania, o sa va chemam si pe voi in Schengen!

Europa si SUA


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *