Obtinerea permisului de rezidenta in Germania
Ro 

i4Job


Romanii au dreptul de a se stabili in Germania, ca de altfel in oricare alt stat din Uniunea Europeana. Pentru a obtine permisul de sedere in Germania trebuie mai intai sa mergeti la Evidenta Populatiei ( Einwohnermeldeamt ) din orasul unde locuiti sau veti locui si sa obtineti o hartie ( adeverinta ) in care este trecuta adresa. Toate bune si frumoase, insa ce nu stim acum este ce faci cand expira. Dar sa ajungem mai intai la obtinerea documentelor de rezidenta.

Obtinerea permisului de rezidenta in Germania pentru cetatenii romani

Pentru a obtine permisul de rezidenta in Germania aveti nevoie de cateva acte. Iata care sunt acestea: act de identitate sau pasaport valabil, două poze tip pașaport, asigurare medicala, dovada mijloacelor financiare pentru subsistenta ( bani, contract de munca pe perioada nedeterminata ). Suma minima care atesta ca va puteti intretine incepe de la 700 de euro/luna timp de minim un an.

Mai aveti nevoie de cazier, adeverinta de la medicul de familie, in rest nu mai aveti decat sa asteptati sa vi de acorde dreptul de sedere. Acum revin la o mica problema, teoretic dupa ce ai obtinut dreptul de sedere in Germania poti sa ai pasaport romanesc de cetatean stabilit in strainatate si sa renunti la buletin ( Carte de Identitate – C.I. ). Intrebare: ce faci cand expira permisul de sedere? Ce acte mai aduci? Care este de fapt problema? Pai daca vrei alt pasaport, vor de la tine permisul de rezidenta, iar daca asta a expirat. cum il reinnoiesti fara pasaport romanesc? Hai sa vedem ce spun cei mai vechi ca mine in Germania!

UpDate: din cate am inteles permisul de sedere in Germania odata obtinut nu se mai cer alte documente la reinnoire, totusi daca cineva are date recente este rugat sa ne anunte, pentru a le publica pe site.

Permisul de rezidenta in Germania
Obtinerea permisului de rezidenta in Germania pentru cetatenii romani


News Reporter

1 thought on “Obtinerea permisului de rezidenta in Germania

  1. Da fratilor e bine sa mai aflam cate una,alte ce ne pot fi de ajutor,va pup. Chiar aveam nevoie de un permis nou de concucere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *