i4Job


Am discutat ieri despre permisul de rezidenta in Germania, iar azi vrem sa va convingem ca obtinerea cetateniei germane este un avantaj major pentru romanii din Germania. Un exemplu este ajutorul acordat de statul german cetaenilor sai care inchiriaza o locuinta. Pentru cine este interesat si se incadreaza, solicitati acest ajutor ( Wohngeld ). Trebuie sa nu primesti alte ajutoare de la stat si sa fii intr-o situatie financiara precara. Banii primiti nu se ramburseaa si va sunt de folos pentru a va pastra locuinta in perioadele mai grele.

Ajutorul pentru plata chiriei în Germania – Wohngeld

Romanii din Germania pot solicita ajutorul pentru chirie daca nu primesc alte ajutoare de la statul german si evident au obtinut deja cetatenia germana. Singurele cerinte pe care trebuie sa o indeplineasca locuinta este sa nu depaseasca 40 de m² daca locuiti singur sau 60  m² daca locuiti cu sotia. Crererea se trimite la Wohngeldbehörde, adresa o aflati de la primaria orasului unde locuiti.

Aveti mare grija! Completati corect formularul, nu incercati sa pacaliti statul german, NU merge! Pe de alta parte, venitul dumneavoastra trebuie sa fie mai mic de 870 de euro pentru o persoana, 1190 pentru doua si merge pana la 2180 pentru cinci persoane. Deci nu trebuie sa fii pe zero ca sa obtii ajutorul pentru chirie in Germania! Suma primita este calculata in functie de venitul familiei, numarul de membri si chiria medie din zona in care traiti.

Perioada de acordare a ajutorului pentru chirie este de un an, dar se poate prelungi daca nu va redresati economic, adica nu va cresc veniturile peste limitele stabilite de legea germana.

Ajutoare legale in Germania

Ajutorul pentru plata chiriei în Germania – Wohngeld