Ajutorul de somaj in Germania
Ro 

i4Job


Hai sa discutam despre ajutorul de somaj in Germania, maia les acum dupa ce romanii au dreptul de munca neingradit, dar  si dreptul de sedere in Germania [ acesta este de fapt marele avantaj si deosebirea fata de situatia anterioara – faptul ca nu mai esti turist, care in trei luni ori pleci ori te inregistrezi in Germania ]. Doua cazuri au facut deja pre asa discute pe larg situatia emigrantilor si drepturile lor la asistenta sociala.

Primul este cazul romancei de 24 de ani care a reusit sa obtina dreptate la Comisia Europeana, iar recent chiar in Germania, la Dortmund o familie de spanioli a primit dreptul de a primi ajutorul de somaj. Pentru a primi ajutor de somaj in Germania trebui sa ai lucrate minim 365 de zile din ultimii doi ani si evident sa faci cere si sa specifici ca ai pierdut locul de munca.

Acte necesare ajutor de somaj in Germania

–  actul de identitate (pasaportul) ;
– documentul de atestare a domicilului,
– dovada de muncă (cel putin documentul justificativ al plăţii impozitului pe salariu) şi,
– dacă este necesar, dovada pentru prestaţiile de şomaj plătite anterior.

Deci daca va incadrati, de ce sa nu beneficiati. In cazul in care nu sunteti eligibil pentru somaj, tot primiti o alocatie de sprijin, care este mult mai mica decat ajutorul de somaj [ teoretic 60% din venitul pentru calificarea in care ati muncit ]. Aveti grija la pensie, caci daca tot a venit vorba de asigurari, un taximetrist din Munchen pe care l-am luat intamplator, la 70 de ani muncea pentru ca a „uitat” sa-si plateasca darile, fost patron de bar, falimentat.

Ajutor de somaj Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *