Pasta de dinti – inventie venita din Germania
De 

i4Job


In 1907 la mansarda farmaciei Löwen din Dresda farmacistul si chimistul german Dr. Ottomar Heinsius Mayenburg a creat o pasta de dinti cu chlorodont, umpluta in tuburi metalice. Era caracteristica fasia albastru-verde si de pe ambalaj. Cu gustul sau de menta, aceasta pasta a devenit un simbol al prospetimii.

Clorodontul era format din pulbere de piatra ponce, carbonat de calciu, sapun, glicerina clorat de potasiu si era aromatizat cu menta.

Aceasta pasta de dinti noua a primit medalia de aur la Expozitia Mondiala de Igiena din 1911. In 1924, Chlorodont era deja brandul principal pentru ingrijirea stomatologica pe piata europeana si nu numai.

De atunci, compania a devenit cel mai mare producator european de paste de dinti. Compania ofera de munca la 1000 de persoane si are 27 de centre in Germania si peste hotare.

Astazi, Chlorodont este produsul de baza al companiei cu numele de DENTAL -Kosmetik GmbH & Co. KG. Dupa incheierea razboiului, productia din Dresda a fost reluata si reconstruita in detaliu.

In 1990, compania a primit o cladire noua, cu cele mai moderne instalatii de productie. Au fost organizate conditii de lucru excelente si au fost create noi camere tehnologice pentru cercetare si asigurarea calitatii.

In 2007 s-a sarbatorit a 100-a aniversare a companiei pentru pasta de dinti cu clorodont. In fabrica a fost deschis la Dresda un muzeu un an mai tarziu.

Acest succes s-a bazat pe marketingul profesional, precum si pe educatia privind igiena orala corecta din punct de vedere medical.

Brandul pastei de dinti Chlorodont de la Dresda s-a facut cunoscut in toata lumea prin toate masurile. Astazi, fabricile companiei produc, de asemenea, produse noi pentru igiena orala si ingrijire dentara.

Instalatiile moderne de productie si laboratoarele de inalta calitate tehnica, cu un sistem economic integrat, ofera o tehnologie eficienta de lucru si o calitate excelenta.

Prioritatea pentru companie sunt intotdeauna clientii. De asemenea, ecologia este intotdeauna luata in considerare. Angajatii si directorii companiei dialogheaza cu clientii si furnizorii si logistica.

Leul de pe sigla companiei va ramane in istorie pentru totdeauna.

Pasta de dinți
Pasta de dinți – invenție venita din Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.