Despre romani in Dusseldorf
De 

i4Job


Partial inorat, pe alocuri ploi

In Dusseldorf, in ianuarie ploua mai des decat ninge. Ca e multa sau putina ploaie – sa te plangi de vremea din Germania este inutil. „In comparatie cu zona arctica, in general avem o clima minunata” – a spus meteorologul Raik Shaab.

„Senin, partial noros, ploua ocazional …”, o astfel de prognoza meteo pentru Germania, al carei intreg teritoriu este situat in zona climatica temperata, va fi aproape intotdeauna inconfundabila. Dar de ce, atunci, in Bavaria este vara mai calda decat in Nord-Renania-Westfalia si doar regiunile nord-estice ale tarii se pot lauda cu veri foarte calde si ierni reci? Cert este ca clima temperata se manifesta in diferite regiuni ale Germaniei in moduri diferite”, explica Raik Schaab, membru al Serviciului Meteorologic German (Deutscher Wetterdienst) din Offenbach, intr-un interviu acordat DW-WORLD.

Cauta un magazin romanesc in Linz

In vestul si nordul Germaniei, clima este destul de maritima, adica nu este deosebit de cald vara, iar iernile sunt foarte blande. Cu cat esti mai spre est, cu atat diferentele de temperatura sunt mai mari. Cea mai rece regiune a Germaniei este Brandenburg si zona inconjuratoare, dar vara aici este calda. Iar cei care iubesc in special clima calda se vor bucura cu siguranta de vremea din Freiburg im Breisgau, in sudul Germaniei. Aici, potrivit Shaab, temperatura medie a verii este de 20 ° C. Si soarele straluceste aici destul de des – 1740 de ore pe an.

Cu toate acestea, cele mai insorite locuri din Germania sunt situate pe coasta marii. Liderul dintre ele este orasul Zinnowitz, intins pe o insula.Pentru unii, vacanta pe coasta baltica este buna chiar si la inceputul primaverii. Usedom in Marea Baltica, unde soarele straluceste 1917 ore pe an. Destul de sumbru este Göttingen si imprejurimile sale, unde soarele straluceste in medie mai rar decat la fiecare al doilea ceas al anului.

Cauta notari romani in Germania

In ceea ce priveste precipitatiile medii anuale pe primul loc nu sunt in niciun caz orasele din nord, cum ar fi Hamburg, in care, asa cum se crede in mod obisnuit, se presupune ca ar ploua tot timpul, ci regiunile alpine din sud. Conform expertului meteorolog Schaab, in orasul Balderschwang im Allgäu, ploaie si zapada sunt de 2.450 litri pe an pe m². In regiunea orasului estic Halle, precipitatiile anuale nu sunt nici macar o sesime din aceasta cifra – o medie de doar 400 de litri.

Multa ploaie, sau putina – Schaab considera ca nu trebuie sa se planga nimeni de vremea din Germania. „Traim intr-o regiune in care multe cresc si infloresc fara prea mult ajutor din partea oamenilor. Comparativ cu zona arctica, avem in general o clima minunata”.

vremea in Dusseldorf
In Dusseldorf, in ianuarie ploua mai des decat ninge


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *