Informatii pentru romani in Germania
De 

i4Job


Am zis ca e timpul sa vedem ce anume cauta miile de romani in Germania, cei care ne trec zilnic pragul. Asa ca am analizat sutele de mesaje de la ei si am incercat sa le dam un raspuns actualizat. Cei mai multi vizitatori vin din Stuttgart, asa ca nu e de mirare ca de acolo ne vin cele mai multe intrebari. Foarte multi cauta un notar roman. Teoretic nu exista asa ceva, poate doar unul care sa stie limba romana. Asta ar fi altceva. In fiecare stat notarii pot face acte notariale cu traducere in orice limba, asadar si in Germania gasim astfel de oportunitati. Chiar daca actul notarial este in limba romana, el trebuie apostilat [ adica stampilat ca sa fie recunoscut si in alta tara ].

Informatii pentru romani in Germania

Dupa notari, cei mai cautati sunt contabilii romani din Germania, care evident ca de fapt vorbesc romaneste. In rest actele contabile sunt facute tot in limba germana. Evident ca tot mai bine te intelegi cu cel care vorbeste pe limba ta, asa ca nu e de mirare ca multi romani aflati in Germania ii cauta cu disperare. Am vrea sa facem o lista cu acestia, doar ca trebuie sa ne caute ei, ca sa nu punem detalii pe site care nu sunt de folos. Lista o facem GRATIS, desi un mic ajutor pe Patreon ne-ar ajuta si pe noi sa supravietuim.

In jur de 250 de romani din Germania ne scriu lunar despre animalele de companie. Alte sute ne scriu din Nurnberg despre cum sa gaseasca mai usor apartamente de inchiriat. Sunt si romani care au deja un apartament si inchiriaza camere, dar altii pleaca din oras sau din Germania si vor sa predea apartamentul ca sa-si recupereze cautiunea. Cel mai adesea aceste informatii le gasim pe grupurile de romani de pe FaceBook. Dar daca aveti informatii nu ezitati sa le postati si la noi pe site, ca sa-i ajutam pe cei ce cauta asa ceva.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *