Pentru Romanii din Austria – un cadou
At 

i4Job


Cum Wolfgang Amadeus Mozart  s-a nascut la Salzburg in Austria, iar eu am pus astazi de pe DVD – Nunta Lui Figaro hai sa va explic despre ce e vorba in aceasta opera. Este povestea conetelui Almaviva, stapanul lui Figaro si a frumoasei sale sotii Rosina. Contele este un muieratic, care vrea sa-i fure logodnicei lui Figaro – Susanna – inima. Pentru a impiedica nunta lui Figaro cu iubita sa, contele se foloseste de Marcellina – care va incerca sa-l oblige pe Figari sa o ia de sotie.

Desi ne aflam in plin Ev Mediu – aici e vorba si de bani, Figaro fiind dator  Marcellinei si cum nu prea avea de unde sa-i dea banutii inapoi, aceatsa vrea sa devina sotia lui. Dar Figaro o iubeste pe Susanna, care la randul ei este ravnita de contele Almaviva. Daca ati prins ideea, sa trecem la desfasurarea evenimentelor.

Marcellina – de fapt nici nu putea fi sotia lui Figaro, fiind de fapt mama lui, va esua in tentativa de seducere a tanarului Figaro. In actul I vom asista la pregatirile de nunta, evident ale lui Figaro cu Susanna. Printre altele viitoarea sotie isi anunta logodnicul ca zilnc contele ii trimite scrisorele de amor. Acum apare in scena si batrana menajera, Marcellina – despre care v-am zis deja ca fara sa stie, este mama lui Figaro.

Actul II ne prezinta farsa pe care Susanna, Figaro si Rosina vor sa o faca contelui iubaret. Susanna se preface ca accepta in sfarsit avansurile contelui, iar pentru a nu deslusi chiar totul va lasam sa urmariti opera, inclusiv actul III din Nunta lui Figaro.

Actul IV aduce si finanul, Contele Almaviva se scuza in fata sotiei iar tinereii se casatoresc in sfarsit dupa atatea amanari.

Daca ati ascultat o voce minunata cantand cea mai celebra parte din opera Nunta lui Figaro, inseamna ca ne-am atins scopul! Va urma Barbierul din Sevilla.

Nunta lui Figaro


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *