Romanii din Graz
At 

i4Job


Romanii din Austria sunt raspanditi cam peste tot, de aceea nu am reusit inca sa facem un site special pentru ei, la fel ca cei din Elvetia. Astazi a venit randul orasului Graz, un oras situat in partea de sud-est a Austriei, cu doar 265.778 de locuitori. O mica parte dintre acestia o formeaza comunitatea romaneasca din Graz.

Restaurante romanesti in Graz

Ca peste tot in lume, acolo unde se gaseste o mica comunitate romaneasca, exista si cateva restaurante cu specific romanesc. Graz-ul nu face exceptie, Karpatengarten fiind unul dintre ele – mai degaraba este un magazin alimentar din cate am inteles de la prietenii nostri din Graz. Chiar daca orasul Graz este mai mic ca Iasul, el este al doilea oras ca marime din Austria.

Magazinul alimentar Karpatengarten din Graz este deschis zilnic intre orele 09:00 si 21:00, deci aveti timp sa mergeti si sa va aprovizionati cu de toate, dar mai ales cu produse ce va vor aminti de cei ramasi acasa, de gustoasele bucate romanesti.

Ca fapt divers va amintim ca in Graz s-a nascut actorul Arnold Schwarzenegger, pe numele sau real Arnold Alois Schwarzenegger, devenit al 38-lea  guvernator al statului California din SUA. Daca tot suntem in pragul sarbatorilor va amintim ca aici veti gasi si muraturile noastre, care merg atat de bine cu o friptura de porc. Am uitat sa va zic ca evident magazinul alimentar Karpatengarten  din Graz este inchis duminica.

Romanii din Graz


News Reporter

1 thought on “Romanii din Graz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *