i4Job


In ultima vreme ne-au scris tot mai multi romani care au ajuns in postura de a avea permisul romanesc suspendat in Germania. Ei bine, stati fara grija, nu se preda autoritatilor germane si suspendarea nu va impiedica sa circulati cu el in restul Europei, inclusiv in Romania. Daca sunteti in acesasta situatie – trebuie sa aveti permisul de conducere suspendat pe  o luna sau chiar trei luni, va prezentati la Landratsamt si vi se pune acel mic actibild pe permis, pe care o sa-l dati singuri jos dupa expirarea termenului de interdictie.

Permisul romanesc suspendat in Germania pe timp de o luna

De ce se procedeaza asa in cazul in care ai permis de conducere romanesc? Pentru ca altfel ar trebui sa fii obligat sa vii in tara respectiva – adica Germania sa-l ridici, ceea ce nu este ok. Unii zic ca de fapt nu ai avea dreptul sa conduci nicaieri, acel D de pe permisul de conducere spune doar ca in Germania ti-a fost aplicata interdictia,  se poate citi inclusiv nota explicativa din poza! Deci in concluzie, fie daca ramaneti in Germania nu conduceti, fie daca plecati in Romania gasiti un sofer pana la granita cu Austria sau Polonia, in functie de traseul ales spre casa.

Nu sunteti siguri? Intrebati un politist de la circulatie, o sa va lamureasca imediat si nu mai stati cu grija. Sau oricum trebuie sa mergeti la Landratsamt ca sa va puna interdictia pe permisul de conducere, deci puneti direct intrebarea acolo. Sati linistiti: permisul de conducere romanesc nu se retine in Germania, este un act primit de la statul roman, deci numai el poate sa-l retina!

Permisul romanesc suspendat in Germania

Permisul romanesc suspendat in Germania pe timp de o luna