Permisul romanesc suspendat in Germania
De 

i4Job


In ultima vreme ne-au scris tot mai multi romani care au ajuns in postura de a avea permisul romanesc suspendat in Germania. Ei bine, stati fara grija, nu se preda autoritatilor germane si suspendarea nu va impiedica sa circulati cu el in restul Europei, inclusiv in Romania. Daca sunteti in acesasta situatie – trebuie sa aveti permisul de conducere suspendat pe  o luna sau chiar trei luni, va prezentati la Landratsamt si vi se pune acel mic actibild pe permis, pe care o sa-l dati singuri jos dupa expirarea termenului de interdictie.

Permisul romanesc suspendat in Germania pe timp de o luna

De ce se procedeaza asa in cazul in care ai permis de conducere romanesc? Pentru ca altfel ar trebui sa fii obligat sa vii in tara respectiva – adica Germania sa-l ridici, ceea ce nu este ok. Unii zic ca de fapt nu ai avea dreptul sa conduci nicaieri, acel D de pe permisul de conducere spune doar ca in Germania ti-a fost aplicata interdictia,  se poate citi inclusiv nota explicativa din poza! Deci in concluzie, fie daca ramaneti in Germania nu conduceti, fie daca plecati in Romania gasiti un sofer pana la granita cu Austria sau Polonia, in functie de traseul ales spre casa.

Nu sunteti siguri? Intrebati un politist de la circulatie, o sa va lamureasca imediat si nu mai stati cu grija. Sau oricum trebuie sa mergeti la Landratsamt ca sa va puna interdictia pe permisul de conducere, deci puneti direct intrebarea acolo. Sati linistiti: permisul de conducere romanesc nu se retine in Germania, este un act primit de la statul roman, deci numai el poate sa-l retina!

Permisul romanesc suspendat in Germania
Permisul romanesc suspendat in Germania pe timp de o luna


News Reporter

9 thoughts on “Permisul romanesc suspendat in Germania

  1. Corect. Asa ar trebui sa fie si in Romania. Pentru abateri minore mai peste tot asa se procedeaza in UE ai interdictie de a conduce doar in acea tara.

  2. Locuiesc in Germania si am permisul suspendat pentru o luna, plus amenda aferenta (230€). Motivul: am trecut pe rosu la semafor (dupa mai mult de o secunda). Permisul l-am predat in Germania la primarie, de unde il voi si ridica dupa expirarea celor 30 de zile. Permisul este romanesc. Nu stiu cum se procedeaza in cazul celor care nu locuiesc in Germania, dar sper ca ceea ce v-am relatat va ajuta pe cineva pe viitor.

  3. Daca locuiesc in Germania si am trecut pe rosu si am primit plic acasa cu poza si cu amenda si imi zice ca trebuie sa predau permisul politiei Germane in maxim 6 luni pt o luna de zile…In cazul asta cum procedez?adica la fel cum ai explicat mai sus?Multumesc…

  4. Eu am dat in radar de 2 ori si am primit cate doua puncte si permisu suspendat cate o luna dar l-am avut predat la politie! Tin sa aminteac ca rezidenta in Germania am primit punctele nu? Si daca data viitoare trebe sa ma duc doar la Landrazamnt

  5. Buna ziua, cunosc pe cineva care la un control de rutina i-a fost suspendat ba mai mult i-a fost retinut permisul de conducere romanesc la verificarea alcolemiei. A primit 7 luni restrictionat dreptul de a conduce si 450€ amenda. Intrebarea este : unde se afla permisul si de unde il va putea ridica?
    Multumesc.

  6. Nu este adevarat articolul. Am fost si la Landratsamt iar de aici m-au trimis la polizei. Pentru 1 radar cu 171km/h pe autostrada cu limita de 120 trebuie sa predau permisul romanesc o lună direct la polizei.sunt pe hol acum,astept sa il predau.🤣 deci treaba cu abtipildul ala nu stiu cine a scos-o.

  7. S-a mai schimbat de atunci. Acum ți-l poate reține chiar daca nu e preschimbat în cel nemțesc. A patit-o un coleg de munca. Acum că i l-am reținut, nu mai poate conduce nici în Ro că nu ar avea ce sa arate polițiștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *