Recuperarea impozitelor in Germania – Steuererklärung
De 

i4Job


In germania va puteti recupera impozitele platite in plus pe maxim patru ani. Daca ati platit impozite mai mari decat trebuie, anul urmator se poate face o declaratie unde sunt cuprinse toate veniturile si cheltuielile deductibile, se depune la Administratia financiara [ Finanzamt ] si veti primi banii inapoi. Putem recupera cheltuieli precum cele de transport, chiria sau ajutorul pentru integrare [ Integrasionskurs ]. Foarte important este sa va recuperati banii in cazul in care v-ati casatorit sau aveti inca un copil in intretinere decat la inceput de an.

Recuperarea impozitelor in Germania – Steuererklärung [ Einkommensteuererklärung ]

In mod normal impozitele se retin lunar de catre angajator si sunt virate la buget. In cazul in care s-a facut o estimare gresita – de exemplu intr-o luna nu ati fost platit la fel de bine cca de obicei, etc. este posibil sa aveti venituri mai mici decat cele pentru care ati platit impozitul. Aceste date ajung automat la Finanzamt deci daca nu mai ai alte surse de venit sau nu au intervenit schimbari instatutul tau nu ai de ce sa depui aceste formulare. Limita maxima a veniturilor peste salariu este de 410 euro/an, adica foarte mica.

Daca ai si un minijob unde primesti peste 450 de euro pe luna va trebui sa depui declaratia de venit, daca nu – esti scutit. Daca ai divortat sau ai cerut o scutire de impozit va trebui deasemenea sa depui aceasta declaratie. Evident cei cu Gewerbe – dar la ei evident de asta se ocupa contabilul. Descarcati formularele de la adresa aceasta: https://www.elster.de/ si puteti cumpara cu 15 euro un Steuersoftware – adica un program care va ajuta sa completati usor aceste declaratii – contin si exemple de completare, dar trebuie sa stiti limba germana. Unele programe mai scumpe permit chiar autocompletarea cu datele stocate la Finanzamt. Vom reveni si noi cu un tutorial pe care o sa-l publicam si pe FaceBook pentru cititorii nostri si membrii grupurilor afiliate.

Steuererklärung
Recuperarea impozitelor in Germania – Steuererklärung [ Einkommensteuererklärung ]


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.