Restaurante romanesti in Austria
At 

i4Job


Am ajuns la concluzia ca daca tot avem o lista cu restaurantele romanesti din Graz, de ce nu am avea o lista completa cu resataurante din Austria, evident cu specific romanesc, iar daca este posibil chiar deschise de romanii nostri. Asta s-a mai facut, dar ce nu s-a mai facut inca este o lista cu ceea ce ati vrea voi sa mancati intr-un restaurant din Austria, sa fie pe gustul vostru. Clar ca nu poate lipsi o muratura, un mititel sau o sarmaluta, poate si ciorba de burta, desi asta nu prea lipseste nici in Austria si nici in Germania din meniu.

Meniu romanesc in Austria

Cum evident nu aveam de unde lua alte idei, ma grabesc sa adaug eu meniul meu preferat, la un virtual restaurant romanesc din Austria. Incepem cu aperitivul, o visinata de casa si niste mizilic, cum se spune pe la noi pe la Constanta. Apoi o ciorbita de vacuta, cu paine pe vatra. Nu poate lipsi o ceapa, desi cred ca nu ai sa vezi asa ceva intr-un restaurant, dar daca ar pune sa zicem macar niste ceapa verde, proaspata, ma indoiesc ca ar refuza cineva.

Am scapat de felul intai, urmeaza un vin romanesc, sa zicem o Busuioaca de Bohotin, sau o Babeasca? Ar face furori un vin romanesc pe masa unui roman in Austria, va garantez. As vrea acum niste tartine cu icre de stiuca [ va spun eu sa le luati din tarile nordice, Suedia, Norvegia sau chiar Finlanda – astia le arunca, nu le consuma ], apoi trecem la friptura, aici nu am idee ce sa cer. Clar ca ce poate fi mai bun decat o fripturica la gratar, insa din ce sa fie ea? Hai sa vedem ce propuneti voi ca meniu de baza in restaurant!

Restaurant romanesc in Austria


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *