Romani in Pforzheim – 350 de membri in grup
Ro 

i4Job


Destul de multi romani s-au stabilit in landul Baden-Württemberg, foarte multi fiind in Stuttgart, dar azi am descoperit ca la noi in grup sunt peste 350 de membri din Pforzheim. deci sa zicem asa, stam binisor. Nu cred ca sunt mai mult de 1000 de romani in zona, avand in vedere ca orasul numara 119.156 locuitori. De fapt daca ma gandesc ca in Germania sunt peste 500.000 de romani nu ar fi exclus sa avem si aici cateva zeci de mii.

Romani in Pforzheim – 350 de membri in grup

Daca avem romani in Pforzheim trebuie sa fie si cel putin un magazin romanesc si un restaturant cu specific romanesc. Lumea ar vrea sa stie daca sunt medici romani, dentisti mai ales, mecanici auto sau alte astfel de locuri unde sa poti vorbi romaneste. Evident ca majoritatea romanilor din Germania vorbesc limba germana, dar de ce sa nu vorebesti romaneste daca se poate? Romaniii vor sa se simta mai aproape de casa, desi unii nu recunosc asta, se prefac ca au devenit pe jumatate nemti, dar nu se poate asa ceva, dovada sunt cozile de la vama de sarbatori.

Asadar in grupul romanilor din Stuttgart avem printre cei peste 25.000 de romani si 350 de prieteni stabiliti in Pforzheim. Daca ne-ar ajuta si ei cu ceva informatii legate de zona, cam cat este o chirie medie, cum se gasesc locurile de munca – mai greu sau mai usor decat in alte zone, unde se intalnesc romanii sa se relaxeze in weekend, cred ca deja am gasi suficiente informatii care sa-i ajute pe noii sositi sau de ce nu pe cei mai vechi care cauta astfel de informati ila noi pe site sau in grupuri.

Romani in Pforzheim – 350 de membri in grup


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *