Romani in Tübingen – Germania
De 

i4Job


Cred ca avem cei mai multi romani in landul german Baden-Württemberg, incepand cu cei din Karlsruhe,  Markgröningen si Tübingen. Asa se face ca acum avem si un grup special pe FaceBook, dar in general avem multi prieteni aici pe site. O sa ne straduim sa publicam mai des oferte de munca in Tübingen, variante de cazare in zona si evident vrem sa facem o lista cu toate restaurantele romanesti din landul Baden-Württemberg. Chiar daca nu va vine sa credeti, oraselul Tübingen numara peste 80.000 de locuitori, sa zicem asa ceva mai mare decat Tulcea ( poate avem dobrogeni pin zona, cine stie ).

Romani in Tübingen – Germania, Baden-Württemberg

Printre cei 80 de mii de locuitoiri din Tübingen gasim si multi romani, nu la fel de multi precum in orasele mai mari din apropiere, cum ar fi Stuttgart, Karlsruhe sau Freiburg dar suficient de multi ca sa merite sa avem aici o comunitate separata doar pentru ei. Printe romanii d eaici avem si destul de multi studenti inscrisi la Universitatea Eberhard Karl, deci o comunitate de romani activi. Sa speram ca vom reusi sa-i atragem si la activitati de grup, nu-i asa?

Chiar daca in prezent nu stim exact ce si-ar dori romanii din Tübingen, sau cei din Baden-Württemberg – speram sa auzim de la ei exact ce vor sa facem si sa resin in cel mai scurt timp sa oferim informatii care sa-i ajute pe romanii din zona. De exemplu in zona se gaseste Consulatul onorific al Romaniei la Stuttgart, unde se deschide de obicei sectii de votare sau unde romanii pot organiza chiar ei diferite activitati culturale – sau pot participa la cele organizate de statul roman.

Romani in Tübingen
Romani in Tübingen – Germania, Baden-Württemberg


News Reporter

1 thought on “Romani in Tübingen – Germania

  1. Buna! Caut urgent Bona pentru doi copii ( 2 si 4 ani) in Rottenburg. Rog persoanele intereste sa ma contactezela nr Tlf 015122091792 Manuela Grosu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *