Cum inscriu copilul la gradinita in Germania
De 

i4Job


Daca ati ales sa munciti mai multi ani in Germania si aveti copii mici, sfatul meu este sa-i aduceti aci si sa-i inscrieti la gradinita. Asa cum am spus intr-un articol precedent, aveti dreptul la alocatie pentru copii in Germania, deci eu zic ca nu va fi o povara pentru voi copilul, iar el va fi langa pariniti, nu abandonat cu bunicii in Romania. Nu va faceti grija pentru limba, vor fi inscrisi la cursuri gratuite sau subventionate de stat, pentru a se integra cat mai rapid in sistemul educational german.

Cum inscriu copilul la gradinita – Kindergarten– in Germania

Daca aveti un copil prea mic si nu are cine sa se ocupe de el, poate fi dus la Cresa – Kinderkrippe, iar daca este mai marisor va merge la Gradinita – Kindergarten. Va dau o idee pentru a lucra legal in Germania si a va ocupa de copii romanilor stabiliti aici. Pentru parinti exista un ajutor pentru a avea grija de cei mici – Tagesmutter, faceti cursurile si cu siguranta multe mamici si tatici va vor multumi! Pentru a merge la Gradinita in Germania copilul trebuie sa aiba intre trei si sase ani, daca este mai mic va merge la cresa iar daca este mai mare la scoala.

Daca lucrati program mai lung va trebui sa duceti copii la Kindertagestätten, gradinita cu program prelungit cu orar de la ora 5:30 la 20:00. Nu uitati ca pentru a inscrie copilul la gradinita in Germania trebuie sa-l inscrieti si pe el la primaria din oarasul unde locuiti. Trebuie sa va apucati de asta cu un an inainte, sa vedeti unde-l duceti, programul, etc. Costurile pentru gradinita nu sunt mari si difera de la oras la oras, dar nu depasesc 100 de euro pentru copii de peste 3 ani si nici alocatia pentru cei mai mici.

Gradinita - Kindergarten- in Germania
Cum înscriu copilul la grădiniță – Kindergarten- in Germania in 2020


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *