Romania – Vatra Lumii
Ro 

i4Job


Am zis noi ca e momentul sa mai postam pe site si diverse subiecte de interes general, doar nu o sa devenim un site fixat pe anunturi de locuri de munca sau inchirieri apartamente. Iata cum am ajuns la un subiect care ar trebui sa ne faca sa ne simtim mai mandrii ca ne-am nascut in Romania. In definitiv cei ce sunt astazi la putere sunt trecatori, dar poporul nostru este milenar.

Romania – Vatra Lumii

O descoperire facuta in judetul Valcea, la Bugiulesti a starnit daca nu doar curiozitatea, poate si interesul specialistilor din intreaga lume. Aici a fost descoperit un femur uman care a fost datat in urma cu peste doua milioane de ani. Cum a ajuns osul uman in aceasta zona nu este clar, dar exista sanse foarte mari ca el sa fie exact locul unde omul de acum mai bine de doua milioane de ani si-a gasit sfarsitul. Asta ar insemna ca de fapt in Romania s-a nascut civilizatia umana, asa cum o consideram noi astazi.

Daca pana acum pe teritoriul Romaniei s-au gasit ramasite umane cu o vechime de un milion de ani, iar in ceea ce priveste scrisul, tot la noi in localitatea Tartaria din judetul Mures s-au gasit cele mai vechi tablite cu o scriere veche de peste sapte mii de ani – considerata cea mai veche dovada a scrisul pe Terra, iata ca o noua descoperire impinge istoria stramosilor nostri cu inca un milion de ani in urma.

Multi specialisti considera ca traco-dacii reprezinta cea mai veche cultura de pe Terra, poate nu o fi chiar asa, caci necunoscute sunt caile stiintei, insa descoperirea merita mentionata. Daca ne gandiom ca dacii erau monoteisti, crezand in Zalmolxis – am putea crede ca si in acest domeniu stramosii nostri, care credeau in nemurire asemenea crestinilor de azi, sunt precursorii epocii moderne.

daci-vatra lumii


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *