Romanii din Augsburg
Ro 

i4Job


Augsburg este capitala regiunii  Schwaben din Bavaria, aici locuind peste 260.000 de suflete, printre care evident exista si un numar mare de romani. Teoretic, datorita numelui care in romana este Șvabia – deci ne duce cu gandul la svabii de la noi, ma simt rusinat ca pana acum am omis sa le creem o pagina si romanilor din Augsburg. Chiar azi am sa pun o intrebare pe FaceBook sa vedem cam cati romani s-au stabilit in Augsburg, poate reusim sa animam cumva aceasta comunitate.

Romani in Augsburg

Interesant pentru romanii stabiliti in Augsburg este faptul ca istoria orasului este atat de veche, incat coboara pana in epoca romana, fiind infiintat de imparatul roman Augistus, in secolul intai inainte de Cristos. De aici si numele orasului. Ce este si mai interesant este faptul ca in Bavaria aveam o lista de 318 orase, adica vom avea ceva de munca, iar acum cred ca va este clar cum est eposibil sa avem peste 80 de milioane de suflete in Germania.

Totusi doar 17 au peste 50 de mii d elocuitori, ceea ce ma mira caci din cate stiam, orasele ar trebui sa aiba ceva locuitori pentru a primi acest statut. Daca va zic ca cel mai mic oras din Bavaria este Rothenfels cu doar 1.016 locuitori in timp ce in Passau locuiesc 50.415 cred ca ne-am mai lamurit putin. Acum sa vedem cum reactioneaza colegii din Augsburg, se vor lipi de noi sau vom trece neobservati? M-am inscris si in grupul lor de pe facebook, sunt putin peste 500, dar acum ca le-am facut putina publicitate, poate se inmultesc!

romanii din augsburg


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *