Romanii din Berlin
Ro 

i4Job


Berlinul este capitala Germaniei, iar dupa reunificare a devenit unul dintre cele mai atractive orase pentru romanii stabiliti in Germania. Berlinul este cel mai mare oras al germaniei, avand peste 3,4 milioane de locuitori, in timp ce al doilea oras ca marime este Hamburgul cu 1.786.448 locuitori iar Münchenul avand 1.353.186 si fiind situat pe locul trei.

Statul Berlinului este unul special, fiind unul dintre cele 16 landuri federale, avand guvern propriu. Multi dintre romanii stabiliti la Berlin si-au gasit aici un loc excelent pentru a munci alaturi de alti emigranti. Daca ai vizitat Berlinul de curand ai observat cu siguranta ca aici este mult mai curat si mai putin aglomerat fata de alte orase, zonele pietonale fiind atat de multe, incat ai impresia ca aici nu sunt masni.

Primarul orasului Berlin a construit parcari la intrarile in oras din toate partile Germaniei, multi dintre cei ce vin aici lansand masinile in parcare si profitand de reteaua de transport public, una dintre cele mai bune din intreaga Germanie.

In mod evident va trebui sa vizitezi cel mai celebru monument al Germaniei, dar si un simbol al Berlinului: Poarta Brandenburg. Aceasta se afla in Pariser Platz, fiind construita de Carl Gotthard Langhans intre anii 1788-1791.

Zidul Berlinului a fost construit in 1961 si a fost darmat in noiembrie 1989. Timp de 28 de ani acesta a fost granita pe care mii de est-germani au incercat sa o treaca cu riscul vietii. Multi au reusit, insa foarte multi si-au gasit sfarsitul incercand sa ajunga in occident. Daca esti deja in Berlin am fi fericiti sa ne spui si noua si in mod evident vizitatorilor nostri. Experienta ta in Berlin va fi cu siguranta de folos tuturor.

Romanii din Berlin


News Reporter

2 thoughts on “Romanii din Berlin

  1. Buna tuturor, as dori sa stiu daca sunt ceva romani din zona Berlin sau nu neaparat. Ne putem muta, ma pot ajuta cu un loc de munca. Santem 2 amici si de meserie incepand cu zidarie, exterioare, interioare, gresie, faianta, dulgherie, fatade…si pe deasupra sant si tehnician veterinar. Va multumesc contact: 015775138968

    1. Adi ti-am mutat anuntul aici, caci e pentru Berlin. In general incercati sa cautati rubrica potrivita, altfel iese balamuc si oricum nu ajuta un anunt postat gresit, nu-l citesc cei care trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *