i4Job


Comunitatea romanilor din Germania s-a mai imbogatit cu inca un grup, cel din Oberhausen, un orasel cu peste 200.000 de locuitori, din apropierea granitei cu Belgia si Olanda, foarte aproape de Essen, dar si de Duisburg sau Mülheim an der Ruhr, la doar 35 de minute de Düsseldorf, deci aproape de comunitatea noastra. Ne bucuram ca pe langa cei peste 11.000 de prieteni de pe FaceBook si peste 80.000 ce ne vizteaza lunar, mai avem acum inca un motiv de mandrie, faptul ca mica comunitatre de romani din Oberhausen ni s-a alaturat.

Romanii din Oberhausen – Germania

Mai demult ma intrebam unde incap atatia nemti intr-o tara cat Romania – evident ma refer la suprafata tarii + Republica Moldova. Acum cred ca va este clar, cate orase cu peste 200.000 de locuitori sunt in Germania? Sa luam doar zona despre care vorbim, cu cele cinci orase, aflate la o distanta mai mica de 100 de kilometri. In Essen sunt 581 de mii de locuitori, In Duisburg sunt 499 de mii, in Mülheim an der Ruhr fiind mai mititel doar 169 de mii, iar in Düsseldorf  – capitala landului traiesc peste 592.000 de locuitori. Facem o mica adunare si ajungem ca doar in cele cinci orase sunt peste  2.041.000 de suflete. Adica cam cati sunt la noi in Bucuresti, care nu uitati este capitala si este de departe cel mai mare si mai populat oras de la noi.

La final va invit sa participati si voi la dezvoltarea sectiunii de pe site ce tine de  landul Renania de Nord-Westfalia, unde daca tot vorbeam de populatie, gasim peste 17.836.000 de locuitori, adica cat aproape toata Romania. Apoi se mai mira cineva ca romanii emigreaza in Germania si isi cauta un loc de munca, pai este nevoie de ceva industrie ca sa hranesti un astfel de land, nu-i asa?

Roamni in Oberhausen

Roamni in Oberhausen