Romanii din Ortenaukreis
Ro 

i4Job


Pentru cine nu stie, Ortenaukreis este un district aflat in vestul Germaniei, aproape de Strasbourg – cu un numar de peste 430 de mii de locuitori. Unul dintre cele mai cunoscute orase din acest district este Achern, unde printre cei aproape 35 de  mii de locuitori avem si o mare comunitate de romani. Daca in Bavaria avem cei mai multi romani stabiliti in Germania, partea de vest este si ea foarte aglomerata, mai ales daca tinem cont de romanii din Pforzheim sau Karlsruhe.

Romanii din Ortenaukreis – Germania de vest

In districtul Ortenaukreis avem 16 orase si 14 regiuni adminstrative, unul dintre cele mai populate cu romani fiind Offenburg. Sa spunem ca iti cauti de munca in Germania, si vrei sa te stabilesti in partea de vest. Ce poti sa faci si in ce oras sa te stabilesti ca sa ai cele maimulte sanse sa te acomodezi? As propune unul dintre orasele din districtul Ortenaukreis, pentru ca aici pe langa limba germana si engleza, lumea mai stie si franceza. Nu mai zic ca oricand poti opta sa te muti in Franta.

Stim cu totii ca landul Baden-Württemberg este preferat de multi romani, mai ales daca nu doresc o mega-aglomerare ca in alte zone mult mai populate. Pretul chiriilor in zona este mult mai mic decat in marile orase ale Germaniei – as zice eu ca la jumatate de pret gasesti o garsoniera sau apartament in Ortenaukreis. Chiar si locurile de munca se gasesc relativ mai usor, dar evident ca principala cerinta este sa stii limba germana macar la nivel conversational. Daca faci parte din comunitatea de romani din districtul Ortenaukreis sau landul Baden-Württemberg, nu ezita sa te alaturi comunitatii de aici.

Romanii din Ortenaukrei
Romanii din Ortenaukreis – Germania de vest


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.