Romanii din Passau
Ro 

i4Job


Iata ca azi romanii din Passau si-au aratat interesul pentru a fi prezenti pe site-ul nostru. Am primit chiar azi cateva solicitari pentru a oferi informatii despre transportul de persoane si colete intre Passau si Romania. Teoretic orasul Passau este unul mic dupa standardele germane, numarand doar putin peste 50.000 de locuitori. Orasul face parte din cel mai de sud – est land al germaniei, Bavaria inferioara. In toata regiunea nu gasesti decat apropape 1.200.000 de locuitori, insa zona este de o frumusete rara. Iata si unul din motivele pentru care o parte din romanii din Germania s-au stabilit in Passau. Alte orase mai mari din regiune ar fi Landshut si Straubing, insa si acestea sunt destul de mici, in comparatie cu alte orase ce depasesc un milion de locuitori.

Am gasit si pe facebook un mic grup al romanilor din Passau, cu 100 de membri, inca nu am inteles daca din anumit emotive grupul a ramas fara administratori sau poate ca este unul inchis in care nu se mai primesc membri, dar pana ne lamurim va invitam in grupul nostru al romanilor din Bavaria. In zilele urmatoare ne vom ocupa de restul paginilor dedicate romanilor din Passau, cele legate de locurile de munca, cazare si restaurante si cafenele romanesti din zona. Nu stiu acum sa va spun daca exista un magazin romanesc in Passau, dar va promit ca vom afla si va vom informa! la fel de util ar fi sa stim daca gasim in Passau un contabil roman, un avocat sau un notar. Toate aceste informatii vor fi curand postate atat pe site cat si pe pagina noastra de facebook. La final ne-am adus aminte ca in curand va trebui sa facem si rubrici speciale pentru moldovenii din orasele Germaniei, caci deja a trecut prea mult timp de la cererea primita de la comunitatea moldovenilor din Germania.

transport-passau


News Reporter

1 thought on “Romanii din Passau

 1. Buna ziua,
  nu stiu daca este locul potrivit unde sa pun o astfel de intrebare dar totusi incerc.. poate sunteti in cunostinta de cauza si ma puteti ajuta..
  Anul trecut venind dinspre Romania am luat cu masina prin aplicatia Bla Bla Car,din Viena, un pasager cu directia Saarbrucken ..oras unde munceste sotia mea..
  Oprit fiind la Passau pentru control,politistii au constatat ca respectiva persoana nu avea acte necesare sa intre pe teritoriul Germaniei.. a fost retinut,la fel si eu..audiat.. am dat o declaratie in care le am explicat tot,le am aratat conversatia din aplicatie…dupa care mi au dat drumul..
  Acum..m am trezit acasa cu 2700 euro amenda..etc

  Intrebarea mea este… stiti cumva un avocat,chiar roman, in Passau sau in prejurimi? Nu pot lasa lucrurile asa pt ca nu am nici o vina..
  Va multumesc si imi cer scuze daca nu era locul potrivit pentru acest comment !

  Traian Popa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *