Romanii din Pforzheim
Ro 

i4Job


Forumul romanilor din Germania s-a mai imbogatit cu o comunitate de romnani, cea din Pforzheim, orasel situat la 28 de kilometri de Karlsruhe si 50 de kilometri de Stuttgart. Raportat la orasele din Romania ar fi un oras destul de mare, cu peste 117.000 de locuitori, evident o mica parte din ei fiind romani. Totusi am primit cateva semnale ca ar fi bine sa avem si cateva pagin pentru comunitatea romaneasca din Pforzheim, asa ca iata ne-am conformat. Evident ca vom folosi pe FaceBook grupul dedicat romanilor din Stuttgart, desi administrativ apartine de Karlsruhe, unde traiesc aproximativ 300 de mii de locuitori.

Forumul romanilor din Pforzheim

Fara a sti exact cati romani sunt in Pforzheim sau Karlsruhe, speram sa aflam cat mai curand vesti de la ei, pentru ca este posibil ca acestia sa fie raspanditi prin alte grupuri pe FaceBook ce tin de landul Baden-Württemberg. Desi nu se poate face o comparatie., mie totusi micul orasel Pforzheim imi aduce aminte de Tulcea, poate din cauza strazilor linistite, a cladirilor cu inaltime medie, etc.

Ce mi-a placut extraordinar in aceasta zona? Verdeata, iar in Pforzheim ai impresia ca traiesti in inima muntilor, iar pentru mine care m-am nascut si am copilarit in Brasov, este ceva de vis, fata de perioada petrecuta de exemplu in Munchen. Unde mi-ar place sa stau in Pforzheim? Pe Kaiser-Friedrich-Straße, langa padure, evident! Doar ghinionul si preturile insa, ma obliga sa stau pe Brunnenstraße, dar nu ma plang,  e curat, e liniste si nu prea e loc de parcare ( asta este cred eu cea mai mare problema, daca nu ai parcare subterana in cladire, ai sa-ti tii masina afara, in frig si ploaie – dar  ai sa economistesti minim 50 de euro pe luna! ).

Romanii din Pforzheim
Romanii din Pforzheim


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *