Romanii din Wiesbaden
Ro 

i4Job


O veste inedita dar si placuta este faptul ca romanii din Wiesbaden au un restaurant cu specific romanesc. Iata de ce urmatorul oras despre care ne-am decis sa scriem este un mic orasel, sau hai sa nu zicem tocmai mic, daca-l comparam cu unul din Romania, caci are peste 280 de mii de locuitori. M-a bucurat asa cum spuneam existenta unui restaurant romanesc in Wiesbaden, pe care promit ca o sa-l vizitez cu prima ocazie, apoi o sa va spun mai multe impresii despre el.

In orasul Wiesbaden, situat la aproximativ a5 kilometri de aeroprtul Frankfurt am Maine traieste o mica comunitate de romani, suficient de mare insa pentru a face din afacerea romanului ce a deschis cel mai cunoscut restaurant cu specific romanesc din zona, o afacere infloritoare.

Din cate am inteles de la cei ce au vizitat deja restaurantul romanesc din Wiesbaden, chiar si nemtii sunt incantati de bucatele romanesti. De cate ori unul dintre romanii stabiliti in Wiesbaden isi serbeaza ziua, diaspora romaneasca din Wiesbaden se reuneste la restaurantul lui Daniel, caci asa am intels ca se numeste patrinul restaurantului cu specific romanesc.

Restaurantul lui Daniel nu este tocmai in centru, ba mai degraba am putea spune ca este situat la periferia orasului Wiesbaden, insa Zum Treppenwirt, cum se numeste acesta, nu duce lipsa de clienti. Cand sunt meciuri de fotbal, restaurantul din Wiesbaden se umple de romani, care urmaresc cu sufletul la gura daca echipa preferata va marca sau nu. Iar berea, cunoscuta bere nemteasca curge rauri. Iata deci ca se poatereusi si in Germania, daca chiar iti doresti acest lucru.

Romanii din Wiesbaden


News Reporter

1 thought on “Romanii din Wiesbaden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *