Spatiul Schengen dar cu vama
Ro 

i4Job


Anuntul vine ca o lovitura de maciuca pentru cei ce aveau impresia ca Spatiul Schengen inseamna lipsa vamilor, iata ca Germania – pe buna dreptate spun eu, speriata de numarul masiv de emigranti din tarile arabe ce se indreapta catre granita lor – a instituit vamaile la granitele sale, in mod special la cea cu Austria. Ce nu pricep eu este ce va rezolva asta? Probabil doar luarea in evidenta a acestor emigranti, caci ma indoiesc ca vor incepe sa traga in ei daca vor forta granita. Iar cum sunt mii si zeci de mii, cred ca sta vor face.

Spatiul Schengen dar cu vama intre Germania si Austria

Ce nu stim inca este cum va reactiona Austria la masura luata de Germania de a introduce vama intre cele doua state. Controlul vamal va rezolva problema? Se vor face tabere de refugiati langa vama? Eu zic ca avem o problema de conceptie, pe de o parte suntem umani, ce putem face cand ne trezim cu mii sau sute de mii de refugiati pe plaja?  Legislatia europeana nu a fost pregatita pentru asa ceva, deci improvizeaza.

Am si eu o nedumerire, de ce sunt asa de aprinsi arabii sa ajunga „doar” in Germania? Dupa criza bancara, criza din Ucraina iata si criza emigrantilor bate la poarta Europei. Pe de alta parte iata si o palma data celor din Spatiul Schengen, nu au primit Romania dar s-a dovedit ca asta est ein ajutorul nostru, caci nu am devenit un coridor pentru sirieni. Cine este in spatele valului de emigranti ilegali? Probabil ISIS sau Rusia, sau de ce nu, ambele. Am mari dubii ca asa peste noapte, toti sirienii au visat ca taramaul fagaduintei este in Germania!

Schengen cu vama


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *