Stiri din Germania la sfarsit de an
De 

i4Job


Avem vesti noi din Germania, in primul rand se pare ca Angela Merkel a decis sa candideze din nou la functia de cancelar, al patrulea consecutiv. Nu stiu daca are mari sanse de a fi realeasa, dar se pare ca sunt destul evoci care deja se opun politicii permisive a Germaniei fata de musulmani. Mai nou un val de emigranti turci sunt la portile fedeatiei germane. Unde se va ajunge in acest ritm? Vom trai si vom vedea.

Stiri din Germania la sfarsit de an 2016 si inceput de 2017

Economia Germaniei merge din ce in ce mai bine, chiar daca nu a ajuns din urma Romania la cresterea PIB-ului, cu doar 0,2%. Iata ca numarul de angajati din Germania a ajuns la un numar record, de aproape 44 de milioane, aici evident nefiind luati in calcul cei cu afaceri mici, cei care fac investitii financiare, etc. Pentru romanii care-si cauta un loc de munca lucrurile nu par sa mearga bine, pentru ca au scazut ofertele in industrie si agricultura, in schimb au crescut ofertele in servicii, dar cu calificare si evident cu un nivel acceptabil de limba germana!

Salariul minim in Germania in 2017 va fi de 8,84 euro/ora, o crestere foarte mica fata de 2016! Stiti care este deosebirea fata de Romania? Salariul minim este luat de aproximativ 4 milioane de muncitori, adica 10% dintre cei angajati, pe cand la noi este luat de 90% dintre cei care muncesc! Parca nu este cine stie ce afacere sa revii in tara, nu-i asa?

Avem si vesti bune, romanca Elena Ancuța Stegaru stabilita in Berlin a reusit sa uimeasca juriul de la ”The Voice of Germany”. Uite ca se poate si cu vesti bune, nu-i asa? Daca ai o stire din comunitatea romaneasca din Germania, nu ezita sa ne scrii!

Angela Merkel
Angela Merkel cancelar pentru a patra oara?


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *