Stiri din Germania
De 

i4Job


Recent Germania a decis sa „importe” muncitori sezonieri chiar daca inca tara se afla sub incidenta unui numar mare de imbolnaviri cu COVID 19. Stim cu totii de scandalul de la Cluj, cand mii de romanii se grabeau sa ajunga la cules de sparanghel. Iata ca imediat ce acestia au ajuns, au inceput sa apara si problemele. Primele legate de salarizare, pentru ca cel putin asa sustin anumite surse, in tara li s-a promis in jur de 13 euro/ora, dar ajunsi la patronii nemti, plata era de fapt la kilogram. A circulat si un film pe aceasta tema, devenit viral. Iata ca acum ziarele germane ne anuta ca 13 muncitori romani au disparut de pe „plantatie”.

Stiri din Germania – culesul de sparanghel

Problemele romanilor sunt multe, nu stim cum se poate ajunge la asa ceva, dupa ce ani la rand lucrurile au mers binisor. DA, munca in agricultura nu e usoara, nici macar aici in Germania. Dar se pare ca nemtii au uitat de corectitudinea proverbiala, in goana dupa bani. Asa ca mlti angajatori nu au respectat legile legate de angajarea muncitorilor straini pe timp de pandemie. Bazati probabil pe mica relaxare dupa atata timp de carantina, au organziat repede tabere de munca in containare, au luat masiti mai mult NU, i-au pus pe muncitorii romanii la norma. Asta i-a nemultumit pe multi si iata ca 13 au plecat de la locul de munca.

Acum cei 13 sunt dati in urmarire, pentru ca legea spune clar, acestia trebuiau sa stea 14 zile in carantina, nu sa plece de capul lor, nu se stie unde. Un angajator german recunoaste ca au cam luat abuziv buletinele romanilor, dar nu parea foarte afectat. Atat de repede ne amintim de nemtii din anii 40 ai secolului trecut, nu-i asa?

culesul de sparanghel
Știri din Germania – culesul de sparanghel

 


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.