Taxa pe autostrada pentru straini interzisa de CJ a UE
De 

i4Job


De multe ori parlamentarii germani se comporta ca ai nostri, dau cu nuca in perete. Asa se face ca recent taxa pe autostrada pentru soferii straini a fost respinsa de Curtea de Justitie a Uniunii Europene pentru ca este discriminatorie. Nu este nici primul proiect de lege si nici ultimul car enu se va aplica in Germania desi de multe ori nemtii incearca sa faca bani pe spinare astrainilor. Dar cum sunt avantaje de a fi in Uniunea Europeana, exista si legi car enu pot fi incalcate. Taxele discriminatorii nu pot fi aplicate in UE.

Taxa pe autostrada pentru soferii straini interzisa de CJ a Uniunii Europene

Asa cum poate unii mai tin minte, anul trecut nemtii doreau sa introduca o vignetea numai pentru cetatenii straini, care circula pe autostrazile germaniei. Evident ca era o lege discriminatorie, nu poti face legi doar pentru straini – aici vorbim de membrii tarilor U.E. – pentru ca atunci asa ar face toate tarile si ar disparea obiectul uniunii. Asa ca propunerea germana a picat. Romanii pot sta linistiti, vor circula in continuare cu numere romanesti si nu vor plati alte taxe.

Nemtii au inceput demersurile pentru noua taxa inca din 2015, dar austriecii au sarit repede si au atacat initiativa vecinilor germani, mai ales ca initial se dorea o taxa pentru folosirea drumurilor federale, inclusiv a autostrazilor. Ideea nu e noua, de obicei se incearca sa se construiasca pe banii celor ce folosesc infrastructura, avand astfel un buget pe masura traficului. Doar ca nemtii se gandeau sa-si faca strazile pe banii altora, nu pe cei ai germanilor. Asa ca fara sa mai despicam firul in patru, initiativa a picat!

Autostrăzi în Germania
Taxa pe autostrada pentru șoferii străini interzisa de CJ a Uniunii Europene


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *