Un roman este primar general al orasului german Görlitz
De 

i4Job


Putina lume stie ca in Germania, nu conteaza nationalitatea daca esti un om de valoare, asa se face ca romanul Octavian Ursu a devenit primarul general al orasului german Görlitz. Nu este unul din marile orase din estul Germaniei, are doar 54.000 de locuitori, dar iata ca din 16 iunie are un primar roman, emigrat in 1990 aici. Si nu este etnic german, este un bucurestean. Iar el nu este singurul roman ajuns primar intr-un stat UE, mai sunt si altii, pe care o a ne straduim sa-i prezentam pe site-ul nostru.

Un roman este primar general al orasului german Görlitz

Probabil a contat mult si faptul ca a fost candidat din partea CDU, partidul Angelei Merkel. Insa dupa primul tur de scrutin nimeni nu-i dadea sanse romanului Octavian Ursu, dar acesta a reusit sa-l devanseze pe contracandidaul sau cu peste 55% din voturi. Noul primar al orasului Görlitz este absolvent de conservator, a cantat la trompeta la Neue Lausitzer Philharmonie inca din primul an de cand a emigrat in Germania. Apoi a decis sa intre in politica si bine a facut.

Nu stiu cati romani sunt in Görlitz, dar de acum au la cine apela daca va fi nevoie. Vorba vine, dar e bine s astii ca ai pe unul de-al tau la varful piramidei. Octavian Ursu s-a inscris in CDU in 2009, iar peste un a a devenit liderul formatiunii din Görlitz. Ascensiunea sa a fost rapida, in anul 2014 reusind sa fie ales in legislativul landului Saxonia. Iar acum a devenit primar general. Deci se poate daca vrei si esti serios, nu conteaza ca esti roman sau neamt.

Octavian Ursu
Un roman este primar general al orașului german Görlitz


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.