Partial noros, ploi ocazionale – timpul in Germania
De 

i4Job


Daca la inceput v-ar parea acest articol inutil, ganditi-va la cei cu probleme de sanatate si afectati de starea vremii! Sunt multe ploi, sau putine – sa te plangi de vremea din Germania nu are rost. „Comparativ cu Arctica, avem in general o clima minunata”, – crede meteorologul Raik Schaab.

„Soare, partial innorat, uneori ploua …”, o astfel de prognoza meteo pentru Germania, al carei intreg teritoriu este situat intr-o zona climaterica temperata, va fi aproape intotdeauna inconfundabila. Dar de ce atunci vara este mai calda in Bavaria decat in Renania de Nord-Westfalia, si numai regiunile nord-estice ale tarii se pot lauda cu o vara foarte calda si o iarna rece? De fapt, clima temperata se manifesta in diferite zone ale Germaniei in diferite moduri „, explica Raik Schaab, angajat al Deutscher Wetterdienst din Offenbach, intr-un interviu acordat companiei DW-WORLD.

In Düsseldorf, in ianuarie ploua mai des decat ninge.

In partea de vest si nordul Germaniei, clima este mai degraba maritima, adica in timpul verii nu este aici deosebit de calda si iarna este foarte blanda. Cu cat mai la est, cu atat scade temperatura. Cea mai rece regiune a Germaniei este Brandenburg si imprejurimile sale, dar si vara este fierbinte. Iar cei care iubesc mai ales clima calda se vor bucura cu siguranta de vremea din Freiburg im Breisgau, din sudul Germaniei. Aici, in conformitate cu Shaab, temperatura medie de vaaă este de 20 ° C. Si soarele straluceste aici destul de des – 1740 de ore pe an.

Cu toate acestea, cele mai insorite locuri din Germania sunt situate pe coasta marii. Printre acestea se numara orasul Zinnowitz, aflat pe insula. Pentru cineva, o vacanta pe coasta baltica este buna chiar si la inceputul primaverii. Usedom din Marea Baltica, unde soarele straluceste 1917 ore pe an. Destul de sumbru, vizavi este Göttingen si imprejurimile sale, unde soarele stralucește, in medie, mai rar decat la fiecare a doua ora a anului.

Dar, in ceea ce priveste precipitatiile medii anuale, primele in lista nu sunt orasele nordice, cum ar fi Hamburg, in care, dupa cum se crede de obicei, ploua tot timpul, dar zonele alpine din sud. Potrivit expertului meteorolog Shaab, in orasul Balderschwang im Allgäu, ploaia si zapada cad in medie 2.450 de litri pe m² pe an. In regiunea orasului de est Halle, precipitatiile anuale nu reprezinta nici macar o sesime din aceasta cifra – o medie de numai 400 de litri.

Este multa ploaie, putina – Shaab crede ca nu trebuie sa te plangi de vremea din Germania. „Traim intr-o regiune in care multe cresc si prospera fara prea mult ajutor uman. In comparatie cu Arctica, avem o clima minunata in general”.

vremea în Germania
Parțial noros, ploi ocazionale – timpul în Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *