Taxa Radio/TV in Germania
De 

i4Job


Poate ca multi stiu ca in Romania a fost mare scandal legat de taxa Radio/TV, desi sunt tari precum Germania, Marea Britanie sau Austria unde aceatsa taxa se plateste de mult si nimeni nu obiecteaza. Daca pana in 2013 cei de la GEZ se interesau daca ai radio si tv, cate, etc. acum taxa pentru Radio si TV – der Rundfunkbeitrag (ARD-ZDF) este obligatorie, indiferent ca ai sau nu echipamente, se plateste pe gospodarie – cam asa cum vrea Dragnea sa puna impozitul in Romania.

Taxa Radio/TV in Germania – 2017 si 2018

Daca esti rezident in Germania, adica stai legal si ai un loc de munca, ai cont la banca, etc. va trebui sa platesti taxa radio/tv. Evident ca veti fi instiintat oficial ca aveti de plata o taxa imediat ce autoritatile au luat la cunostinta ca v-ati stabilit in Germania si aveti o adresa. Eu am platit 17,50€ pe luna, banuiesc c asi azi este aceiasi taxa pentru cei ce locuiesc la apartament – alta e sitiatia daca aveti sa zicem o pensiune unde gazduiti romanii.

Exista si situatii rare in care nu platiti aceasta taxa, de exemplu daca aveti ungrad deinvaliditate sau sunteti organizatie non profit, in rest mai toti sunt obligati sa sustina televiziunile din Germania – nu doar cea de stat, o parte mica din taxa ajunge si la posturile TV private nu doar la cele publice [ desi acestea iau grosul ]. Daca stiti limba germana, mergeti si cititi mai multe pe www.rundfunkbeitrag.de, ca sa nu credeti ca este doar o inventie a noastra. Atentie: nu ocoliti taxa, nu va faceti ca ati uitat de ea, veti plati si penalizari si amenda si taxa la final!

Taxa Radio/TV
Taxa Radio/TV in Germania – 2017 si 2018


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *