Magazinele sunt inchise duminica in Germania
De 

i4Job


In Germania magazinele sunt inchise duminica si oricand este o sarbatoare legala, asa ca nu lasati pe ultima clipa aprovizionarea de weekend sau de sarbatori – verificati calendarul sa vedeti ce zile libere sunt, de exemplu luna aceasta ziua de 31 octombrie a fost libera! Chiar daca lucrati mai mult decat altii nu uitati ca magazinele din Germania nu sunt deschise toata ziua ca la noi in Romania. Iar ca sa va fie si mai clar, va zic ca aici problema este reglementata prin lege, iar prima a fost data acum peste 100 de ani!

Magazinele sunt inchise duminica in Germania, dar de ce?

Daca pana in 2006 legea era federala, a urmat o alta etapa cand landurile decideau programul magazinelor, insa si asa nu avem magazine deschise cu noaptea in cap si nici pna dupa miezul noptii, ca in alte tari din Europa – inclusiv Romania. Totusi in ultima vreme legislatia s-a tot modificat, startul fiind dat la Berlin, iar acum avem magazine de cartier – Spätkaufstellen – care mai au deschis si duminica sau chiar tin deschis pana tarziu in noapte. Daca ai unul in cartier poti sa te declari fericit!

O mare parte din marile magazine inchid sambata mai devreme, pentru ca desi legea le lasa libertatea de a fi deschise pana la miezul noptii, nemtii nu prea merg sa cumpere tarziu, asa ca din lipsa de clienti magazinele se inchid sambata de obicei pana in ora cinci seara. Programul sa zicem asa oficial al magazinelor in Germania este intre ora 6:00 si 22:00. Evident ca in benzinarii si gari magazinele sunt deschise, dar nu te sfatuiesc sa incerci, pretul este te cateva ori mai mare decat intr-un magazin obisnuit.


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *