Tepe cu locurile de munca in Germania

i4Job


Am primit cateva email-uri legate de tepele ce se dau pe internet legat de munca in Germania, asa ca am decis sa facem un colt separat unde sa ne spunem experientele, poate asa ajutam pe multa lume sa nu mai pateasca ca noi. Am sa va povestesc una din istorii, urmand ca voi sa postati in continuare alte experiente de acest fel [tepe adica] legate doar de Germania – specificati orasul si date de identificare a celor ce v-au pacalit.

Teapa sofer in Germania

Buna ziua, ma bucur ca v-am gasit si ca pot sa imi spun si eu patania cu locul de munca in Germania, sper sa fiu de ajutor multora. Anul trecut am gasit un anunt pe internet legat de un loc de munca ca sofer la o firma de coletarie [ moderat de admin] din Hamburg. Dupa lungi discutii m-au convins sa plec in Germania cu masina proprie, evident cu numere de Romania. Trebuia sa ne intalnim pentru a ma caza si a incepe munca imediat ce ajung in Hamburg. Am plecat de dimineata la ora 3 si seara eram deja la 8 – 8: 30 in Hamburg, am sunat la telefon pana aproape am ramas fara cei 15 euro din contul cartelei. Cu greu neamtul [am descoperit ca era de fapt un rus] a aparut si m-a cazat intr-un fel de pensiune, foarte murdara unde mai erau cazati cativa lituaninei si un polonez. In afara de faptul ca am muncit pentru 400 de euro + banii de benzina, am aflat ca de fapt asa procedeaza ei, te pacalesc sa muncesti pe rupte 12 sau chiar mai multe ore pe zi, sa livrezi pachetele si la salariu, teapa! Dupa o luna de zile m-am intors in Romania mai sarac decat am plecat, din cei 400 de euro, 200 dadusem pe chirie, restul pe mancare. Mare atentie la ce si cu cine discutati!

Scrisoarea era mai lunga, am mai tait noi din ea, este semnalul ca puteti incepe sa ne scrieti despre tepele cu locuri de munca in Germania!

tepe locuri de munca


News Reporter

2 thoughts on “Tepe cu locurile de munca in Germania

  1. In acest caz este foarte clara naivitatea omului in cauza.
    Orice roman isi poate obtine un loc de munca in Germania fara prea mari eforturi. Si culmea … spre mirarea probabil a multor … poti obtine loc de munca cu contract.

    1. Din cate am inteles de la cel in cauza, problema nu era ca nu avea „contract”, caci avea contract de prestari servicii. Problema celor ce lucreaza in aceste conditii este ca nu primesc banii pe ultima luna, au de ales, mai stau cazati doua sau trei saptamani, riscand sa nu-si primeasca banii, iar de judecata …. cred ca iti dai seama cat de usor poate face atsa un roman, lituanian sau polonez .. care nu stie limba germana.

      Din cate am inteles sunt sute de asfel de „pacaliti”, unii dintre ei au reclamat la politie, pe unde au mai fost indrumati … rezultatul zero. Am publicat articolul in primul rand pentru a aviza cititorii despre pericol, cum sa se fereasca .. mai greu, fluxul celor ce lucreaza la coletarii este atat de mare, incat e greu de facut ceva legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *