Testul MPU in Germania
De 

i4Job


Cel mai bine pentru un sofer este sa nu ajunga in stadiul de a fi obligat sa treaca testul MPU, este scump, este greu si dureaza destul de multisor. Daca ai nesansa sa ramai cu permisul suspendat in Germania si trebuie sa o iei de la capat ce faci? A nu se confunda acest test cu cel de la scoala de soferi, acesta este un test medical care valideaza faptul ca sunteti apt de aconduce pe drumurile Germaniei. Daca ati suflat in etilotest si a iesit pozitiv, sau daca aveti 8 puncte de penalizare, veti fi obligat sa dati testul MPU!

Testul MPU in Germania – Medizinisch Psychologische Untersuchung

Desti testul MPU nu are legatura cu examenul de permis auto, unul din cele trei teste pe care le veti trece este cel de verificare a cunostintelor teoretice cu privire la legislatia auto din Germania. Urmeaza consultul medical si cel psihologic. Cine nu stie inca, se pot face cursuri MPU in limba romana, ceea ce este evident in sprijinul romanilor din Germania. De ce este scump acest test? pentru ca in functie de motivul pentru care ati fost obligat sa-l faceti – de exemplu gasit pozitiv la etilotest – se vor face inclusiv investigatii medicale.

Testul psihologic este sa zicem asa cel mai usor, dureaza o ora si se da calificativul apt sau inapt pentru conducerea autovehicolului. Tot testul MPU dureaza insa de la trei la patru ore, deci este destul de epuizant. In maxim zece zile veti primi rezultatul in scris acasa – la adresa specificata – iar cosmarul oricarui sofer este sa vada scris „Test nicht bestanden„! In acest caz ramaneti cu permisul suspendat! daca insa ati trecut de testul MPU, pana sa va ridicati permisul de conducere nu mai este decat un pas.

Sfat util: daca ati ajuns in situatia de fi obligat sa treceti testul MPU faceti cursuri – recomandat cu un instructor acreditat roman – sunt destui, ba mai mult – unii fac si cursuri online!

 

Testul MPU in Germania
Testul MPU in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *