Top 5 seriale TV germane (II)
De 

i4Job


You are wanted (In cautare)(2017)

Viața pașnică a lui Lucas Franke este distrusă de un atac de hackeri asupra serverelor sale personale. Un infractor cibernetic ii inlocuiește datele sale personale și îi face pe rude, colegi și prieteni să creadă că personajul principal este un ticălos. Lucas încearcă să-și demonstreze nevinovăția, dar fara rezultate, într-o situație în care nimeni nu poate fi de încredere și nimeni nu-l crede, atunci când nu se știe de unde provine pericolul și vine de pretutindeni în același timp, Lucas trebuie să întreprindă o anchetă independentă.

Serialul te face să îți reconsideri atitudinea față de rețelele globale si, să fii sincer, un pic înfricosat. Iată ce se spune despre serial:

„Wir werden das Denken în Köpfen der Menschen verändern. Alle sind der Meinung, dass sie nichts zu verbergen haben. Aber das ist falsch. Jeder hat etwas zu verbergen”.

„Moi vom schimba modul în care gândesc oamenii. Toată lumea crede că nu are nimic de ascuns. Dar acest lucru nu este adevărat. Toată lumea are ceva de ascuns”.

Însă nu ieșiti de pe Internet înainte de timp, haideti să analizăm mai întâi vocabularul din această frază.

„der Meinung sein, dass …”
literalmente „a fi parerea ca …”

Expresii sinonime pentru aceasta pot fi: meinen (a numara), denken (a gândi), glauben (a crede), überzeugt sein (a fi convins). De asemenea, puteți utiliza expresia „meiner Meinung nach” + ordinea inversă a cuvintelor (adică verbul imediat) – aceasta va însemna „după părerea mea”.

Puteți, de asemenea, să acordați atenție structurii „etwas zu * infinitivul verbului * haben”, aceasta este o expresie literalmente netraductibila a obligației, de exemplu, ca în fragmentul nostru, „nichts zu verbergen haben” – „nu trebuie să ascundeți ceva / a nu avea nimic, ce trebuie ascuns. ” Alte opțiuni posibile pentru utilizarea sa:
Ich habe einen Aufsatz zu schreiben – eu trebuie să scriu un articol;
Ich habe heute viel zu tun – eu am astazi multe de făcut / am multe de făcut astăzi.

Schuld nach Ferdinand von Schirach (Vina de Ferdinand von Schirach) (2015)

Aceasta este o adaptare cinematografică a bestseller-ului german cu același nume, care s-a bazat pe cazuri reale din practica de drept a autorului. În fiecare serie, este investigat un caz nou, și mai degrabă este analizat din punct de vedere filosofic, iar telespectatorii sunt implicați involuntar pentru a da propriul răspuns la întrebări morale și etice. Dar există și mult sânge, rețineți. Un teaser minimalist ne arată un om care cu o voce insinuantă, pune întrebări îngrozitoare:

«Was hindert uns daran, unsere Nachbaren zu verprügeln? Was hindert uns daran, Menschen mit Gewalt gefährlich zu machen? Was hindert uns daran, sie zu ermorden? Was wenn uns man nicht mehr hindert? Der Täter ist in uns Allen».

„Ce ne împiedică să ne batem vecinii?” Ce ne împiedică să amenințăm oamenii cu violență? Ce ne împiedică să-i omorâm? Dar ce ar fi, dacă nimic altceva nu ne-ar reține? Un criminal este în fiecare dintre noi. „

Dar haideți să ne lasam de morală și să analizăm vocabularul. Hindern jemanden / etwas an etwas – e retine pe cineva/ceva de la ceva. Puteți spune, de asemenea, „Niemand hindert Sie zu gehen” – „Nimeni nu va retine”.

Der Täter – criminal. Acest cuvânt este format din die Tat – 1) faptă, crima; 2) scurtarea de la die Straftat – crimă. Verbul begehen (a comite) este combinat cu acest cuvânt. Iar criminalul se mai traduce si – der Verbrecher, literalmente „intrus”.

You are wanted
You are wanted (In cautare)(2017)


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.