Unde votam la referendum in Germania
De 

i4Job


Asa cum stiti pe 26 mai au loc alegerile europarlamentare, deci voteaza si diaspora din Germania. In functie de orasul unde locuiti puteti vota la sectiile de votare din apropiere. Mai jos avem de exemplu unde pot vota romanii din Munchen, dar exista si o harta interactiva unde puteti vedea sectiile de votare din Germania sau de oriunde in lume. Pe site se poate vedea si distanta pana la cea mai apropiata sectie de votare. In Munchen de exemplu sunt doua sectii de votare, 103 si 104, iar in Stuttgart tot doua, 105 si 106. Puteti vota atat pentru Parlamentul european cat si la referendum.

Unde votam la referendum in Germania

Mai este putin pana la alegerile europralmanetare din 2019, pe 26 mai romanii de pretutindeni – deci si cei din Germania – sunt asteptati la vot. Cei care au mai votat stiu deja unde sunt aceste sectii, dar pentru a fi siguri verificati pe harta. La alegerile din 2019 se va vota atat pentru cei ce vor reprezenta romanii in Parlamentul european cat si la referendumul organizat de Klaus Iohannis. Multi romani din Germania vor merge iarasi la vot, in speranta ca cei ce ne vor reprezenta la Bruxelles vor face ceva si pentru ei. Am mari dubii ca asa va fi, desi este evident ca si cine ne reprezinta in exterior conteaza.

Daca ma gandesc ca in curand trec si cele sase luni de presedentie a Romaniei la carma Uniunii Europene, fara niciun rezultat pozitiv, cred ca votam cam degeaba. Totusi trebuie s ane facem treaba si noi, sutele de mii de romani in Germania, pentru ca altfel nu avem dreptul sa ne plangem mai tarziu. Deci romani, hai la vot si nu uitati – pe cine votati aceia ne vor reprezenta! Nu dau sfaturi, dar banuiesc ca ati prins ideea, aia vechi deja ne-au demonstrat ce pot si ce vor.

Secții de votare în Germania
Unde votam la referendum in Germania


News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *