Vesti de la romanii din Germania
Ro 

i4Job


Buna ziua, ma numesc Ciprian si caut un loc de munca in strainatate, am contactat firma Branchenbezogene Vermittler in data de 27.05.2015 in Arad unde am semnat un contract de mediere cu aceasta si am platit suma de 580 lei, in vederea medierii unui loc de munca in Germania ca sofer.
Inainte de semnarea contractului de mediere, angajata firmei m-a asigurat ca firma germana plateste toate taxele, asigurare, sanatate, somaj etc, precum si de faptul ca am asigurata cazarea, salariul fiind de 1700 Euro, totodata aceasta m-a asigurat ca locul de munca este asigurat si voi fi contactat in data de 02.06.2015 cand imi va fi comunicata ora si locul plecarii stabilit in prealabil in data de 03.06.2015.
Fara sa mai astept, in data de 02.06.2015 am contactat eu firma care prin reprezentantul ei mi-a spus ca am fost contactat in data de 28.05.2015 la ora 16:38 dar nu am raspuns la telefon. pana aici totul este corect, insa, in momentul cand am raspuns la telefon convorbirea s-a intrerupt, eu sunand inapoi dupa nici macar un minut si discutand cu o resoana care mi-a spus ca nu el a sunat ci poate ca vreun coleg de-al lui si fara sa imi spuna din ce institutie face parte ci doar ca este un dispecerat. Dupa multiple discutii cu tot felul de reprezentanti ai firmei mi s-a comunicat ca in momentul in care am fost contactat in data de 28.05.2015 era un post liber ca lucrator la banda intr-o fabrica, eu insa nu am avut ca optiune aceasta functie ci doar cea de sofer. Bine-nteles pentru ca nu am raspuns la beep-ul dat de firma am pierdut locul de munca pentru care nici nu optasem, si mi s-a comunicat ca va fi luata legatura cu mine cand se va afla un loc disponibil. E de la sine inteles ca nu am mai plecat asa cum mi s-a promis in data de 03.06.2015, iar de atunci nu am mai fost contactat. Azi,09.06.2015, cand va scriu, am contactat din nou firma la numarul de telefon 0357421595, unde am intrat in legatura cu reprezentantul firmei, Florin, care mi-a comunicat ca originalul contractului de munca emis de angajatorul german pe numele meu nu a ajuns inca la firma si in momentul in care acesta va sosi voi fi din nou contactat telefonic pentru a ma deplasa din nou la sediul Branchenbezogene Vermittler pentru a semna contractul. Sper din tot sufletul sa nu fie teapa pentru ca si banii pe care i-am platit,respectiv cei 580 lei i-am luat imprumut, fiind asigurat de reprezentanta firmei ca aceea sunt bani de transport si imi vor fi inapoiati de firma germana cand voi ajunge acolo, si asta nu stiu cand se va intampla. Daca totusi este teapa nu am decat sa ma resemnez pentru ca statul Roman prin legislatia permisiva pe care o are si pentru nivelul de trai pe care il ofera incurajeaza pe de o parte firmele “tepare” , iar pe noi cei care vrem sa muncim ne impinge direct in bratele lor sa mai fim o data fraieriti.
Cu speranta ca totul va fi bine, iar cele scrise de mine in ultimul paragraf nu se vor intampla, va multumesc pentru rabdarea cu care ati citit. Cu respect.
P.S.: Va voi tine la curent cu amanunte.

Angajare cu Gewerbe Germania


News Reporter

3 thoughts on “Vesti de la romanii din Germania

  1. Buna seara.. Am semnat si eu zilele trecute ctr de mediere cu aceasta firma…dar deja, citind pe net si alte pareri imi este teama sa nu fii luat teapa sau sa ne duca acolo si sa ne puna sa facem alte chestii pe acolo….cine a mai avut de a face cu aceasta firma si ce pareri aveti

  2. Buna ziua! As vrea si eu sa va informez ;ca in data de 29 05 2015,inpreuna cu iubita mea am semnat cu aceasta firma contracte de mediere,platindule cite 580 roni pe persoana. Asta fiind vinerea ni sa zis sa ne pregatim pentru ca miercurea urmatoare plecam la o fabrica din germania care se ocupa cu ambalarea produselor alimentare.Lunea dimineata ne-am dus amindoi la serviciu si ne-am dat demisiile avinr incredere ca vom pleca. Nici pina in ziua de azi nu am plecat.De fiecare data cind au fost sunati ni sa zis ca contractele sint la angajatori si ca trebuie sa soseasca la ei la firma.Nu stiu ce se intimpla dar daca nu suna zilele astea,saptamina viitoare plec la firma si va iesi urit de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *