10 motive pentru a locui in Germania
De 

i4Job


O editura a facut numeroase sondaje si a identificat 10 motive amuzante conform carora imigrantii considera ca viata in Germania este mult mai distractiva si confortabila decat in alte tari. Desigur, pentru multi oameni fericirea consta in suficienta bere si carnati. Pentru ceilalti, editia germana a completat o lista din zece puncte.

1. Munca aici este evaluata!

In Germania este unul dintre cele mai scazute niveluri ale somajului in randul tinerilor din Europa. Unul dintre motive este un sistem de invatamant bun. Daca ati optat pentru alegerea unei institutii de invatamant in directia tehnica, puteti fi sigur de un loc de munca calitativa si perfect platita. Profesia de instalator, mecanic auto sau tamplar in Germania inseamna mult mai mult decat in alte tari europene.

2. La volan in Germania este mai confortabil decat in alte tari

Pe multe autostrazi din Germania nu exista limita de viteza, suprafata drumului este aproape intotdeauna mai presus de orice lauda, iar soferii se comporta respectuos unul cu celalalt. Politia este destul de stricta, dar corecta.

Daca preferati doua roti in loc de patru, drumurile germane sunt perfect adaptate pentru biciclete.

3. Painea este incredibil de delicioasa

Brutariile germane sunt cunoscute in intreaga lume. Desi nu pot fi comparate cu cofetariile franceze, celebre pentru dulciuri, produsele locale de panificatie sunt recunoscute ca fiind cele mai delicioase din Europa. De la painea sanatoasa Schwarzbrot (paine de secara) pana la crocantele Bretzel si multe altele Brötchen (chifle) – producatorii de panificatie din Germania numara sute de feluri de paine si chifle, coapte in Germania.

4. Bienenstich – tortul german

Mai bun decat oricare din dulciurile franceze. Bienenstich inseamna „intepatura de albine“ si consta din aluat cu drojdie dulce, umplut cu un strat gros de crema si acoperit un strat crocanta si untos de miere, migdale si caramel. Chiar si doar acest tort poate fi un motiv suficient de bun pentru a emigra. Cel putin aceasta este opinia a sute de imigranti chestionati care au venit in Germania din intreaga lume.

5. Duminica este cu adevarat o zi sfanta.

Indiferent daca va place sau nu, in zilele de duminica Germania se odihneste. Nu sperati sa gasiti nici macar un magazin deschis sau un supermarket. Potrivit legii, magazinele au dreptul sa lucreze in zilele de duminica, dar nu cu norma intreaga. Din pacate, majoritatea unitatilor neglijeaza aceasta posibilitate. Si daca totusi reusiti sa gasiti un supermarket deschis in Berlin, atunci in alte orase, mai ales mici, ar trebui sa uitati de aceasta optiune.

6. Drepturile angajatilor

Lucratorii din Germania pot fi siguri de protectia lor juridica, care este usor de aplicat in practica. Potrivit statisticilor federale, germanii lucreaza mai putine ore pe saptamana decat britanicii sau americanii. Protectia ocuparii fortei de munca este, de asemenea, mai mare, in special in comparatie cu America, care in 2013 a avut cel mai rau rezultat al concedierilor individuale si colective.

7. „Locurile copilariei”

Spatiile de joaca pentru copii din Germania sunt printre cele mai bune din Europa. Multe parcuri, verdeata, leagane si nisipuri – anume asa arata Germania prin ochii unui copil. Locurile de joaca pentru copii din Germania sunt de cateva ori mai mari decat in Franta sau Marea Britanie.

8. Hobby-urile sunt sacre

Cel putin pentru germani. Indiferent ce va place – orice tip de sport sau activitate artistica – aici veti gasi un cerc de interese. Si nu conteaza ce varsta aveti, 17 sau 70 de ani. A se bucura si dezvolta hobby-ul este ceea ce germanii iubesc si stiu sa faca.

9. Transportul public

Acuratetea, curatenia si precizia – expertii din intreaga lume ofera cea mai mare evaluare a calitatii comunicarii feroviare din Germania. Schema de transport va permite sa calatoriti pe distante lungi cu un buget limitat si toate acestea cu un minim de daune mediului. Sunt deosebit de impresionante trenurile ICE de mare viteza. Nu numai datorita vitezei de 330 km/h, ci si datorita faptului ca exista mult spatiu interior si calatoria are loc in cele mai confortabile conditii.

10. Conceptul de frumusete si sima al esteticii

In Germania, nu se aplica o multime de machiaj si nu se merge pe tocuri ca sa arati ca „fata din revista”. Frumusetea estetica excesiva, mai ales pentru femei, nu este la fel de populara ca in alte tari din Europa (mai ales cea de est). In plus, sondajele arata ca barbatii si femeile germane pun valoarea ce mai mare pe inteligenta si doar apoi pe fizic.

Sunteti de acord cu rezultatele sondajului? Care este motivul cel mai important pentru voi, de ce locuiti (sau doriti sa traiti) in Germania?

Viata in Germania
10 motive pentru a locui in Germania


News Reporter

2 thoughts on “10 motive pentru a locui in Germania

 1. Nici unul din cele 10 motive nu este adevarat:
  1… munca evaluata?! Un rahat daca vine vorba de straini.. pricare natir ar fi…
  2. confortabil la volan?! Pe naiba… fii cu ochii in 4.. pune semnalizare stanga… merge in dreapta., a nins putin fii atent ca ei nu sunt… ploua..tot asa… e soare..le intra in ochi.. deci?! Relax 🤣🤣🤣
  3..paine incredibil de delicioasa… daca o mananci cand e scoasa din cuptor poate.. ca a doua zi o arunci garantez eu
  4.tortul german.. nu stiu nimic despre asa ca nu comentez
  5. Dumica e sfanta… sa imi bag …. daca eu am in 8 luni am avut 5 duminici libere… mai exact am avut 3…urmeaza a 4-a…
  6. Da… lucreaza mai putine ore la plata concediului de odihna pe sapt… cacat!!
  Despre punctele 7..8 nu comentez
  9. Transport public… 🤣🤣🤣prima statie de autobuz… e la 2km distanta de casa in care locuiesc… vreau sa specific sa locuiesc intr-o zona turistica… si ai la mai bine de jum de ora urmatorul autobuz… de tren.. statia e in celalalt oras la 5km 🙃
  10. Au dreptate si cu frumusetea.. la cat beau ei… tot timpul sunt frumosi! O zi buna!

  1. Alina nu trebuie sa iei experienta ta drept lege ( iri dau un singur exemplu – eu as fi vrut sa muncesc sambata si mai ales duminica, pentru ca se platea dublu, nu ma lasau – am vrut si de sarbatori, la fel – am stat cu familia incasa – nu prea ne permiteam la inceput sa iesim, deci fiecare are propriile experiente aici in Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *